Jack Aleister – Hyacinth Express

jack_aleister-hyacinth_express.jpgAls je zoals ik al een kleine tien jaar in de stad Arnhem woont dan ken je wel wat de namen en personen die de plaatselijke indie-underground een gezicht geven. Een van die personen is Jacek Jan I. Shevski. Vanuit Polen verhuisde hij naar Arnhem en kwam bij mij muzikaal het eerst in beeld met zijn psychedelische rockband JAG. Als ik het goed heb waren er diverse samenstellingen, maar verder dan het kopje ‘interessant’ is het bij mij nooit gekomen. Hierna dook hij op als Jacek Koba, onder welke naam hij deelnam aan de Grote Prijs van Nederland, afdeling singer-songwriters. Hij bracht het tot de halve finale, speelde wat in het clubcircuit, maar heb al jaren niets meer van de singer-songwriter Jacek gehoord. Zijn laatste wapenfeit was afgelopen jaar het Yordan Orchestra, een nieuw en interessant over-the-top psychedelisch rockgezelschap van vijftien personen. Eigenlijk was ik dan ook verbaasd dat ik een cd toegestuurd kreeg van Jack Aleister, waarachter de singer-songwriter Jacek schuil gaat. Een nieuwe poging, vreemd genoeg onder een andere naam, in een genre waarin hij het eerder al probeerde. Zeven liedjes bevat Hyacinth Express, waaronder twee live opgenomen tracks op het conservatorium waar hij studeert. De liedjes doen mij sterk denken aan Cat Stevens, de vroege David Bowie en aan het solowerk van Brett Anderson. De cd kent een lengte van slechts twintig minuten en is dus zo voorbij. De liedjes zijn qua begeleiding minimaal gehouden De liedjes moeten het zonder al teveel opsmuk doen. Vooral als er een piano om de hoek komt als in “Only One Can Be The Best” dan krijg een brok in mijn keel. Ik hoop dat hij met deze cd weer speelplekken vindt en hopelijk iemand die hem eens uit de underground haalt.


mij=Eigen Beheer

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top