Mark & The Spies – Give Me A Look

Mark-and-the-Spies_Give-Me-A-Look.jpgLekker hoor, al die nederbeatbandjes. Mark & The Spies komen uit Veenendaal en hoe anachronistisch dat ook mag klinken (zoiets als een countryact uit Rusland), de Britse beatboom uit de jaren zestig wordt bijzonder fijn door ze neergezet. Dat bleek al uit hun eersteling uit 2007 en nu zijn ze toe aan een opvolger. Deze tweede plaat Give Me A Look opent met liedjes die geschreven zijn in het idioom dat The Beatles muntten op hun eerste paar platen. Hoe verder we Give Me A Look afluisteren, des te breder wordt het palet. Een fijnzinnig orgeltje hier, een mooi koortje daar en ook de manier waarop het onvolprezen Johan zoekt naar het perfecte popliedje klinkt door (bijvoorbeeld in de titeltrack). Het is leuk dat Di-Rect Tommynadoet, maar Mark & The Spies snappen Pete Townsend en co. beter, getuige “I Want More”. Zoals ik het hier schrijf lijkt Give Me A Look misschien een omgevallen platenkast, maar dat is het zeker niet. Eerder een oprechte hommage aan de British Invasion zoals die uiteindelijk ook in Gelderland is aangespoeld. Als ze dan ook nog ‘ns kekke looks en outfits gebruiken, blijken Mark & The Spies meer dan zo maar een sympathiek bandje dat liedjes uit de jaren zestig nadoet.


mij=Screaming Apple / Clearspot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven