PJ Harvey & John Parish – A Woman A Man Walked By

PJ Harvey & John Parish - A Woman A Man Walked ByZeg je John Parish, dan zeg je bijna automatisch PJ Harvey. Andersom is dat nog net wat minder het geval, hoewel de twee regelmatig samenwerken, en in 1996 nog samen Dance Hall At Louse Point uitbrachten. Die cd wordt door velen beschouwd als een tussendoortje voor PJ, maar daar is zij het zelf niet zo mee eens. Muzikaal en tekstueel heeft dat album dan ook veel te bieden. En nu, dertien jaar later, is er een hernieuwde samenwerking. Naar A Woman A Man Walked By werd reikhalzend uitgekeken, en gelukkig stelt hij bepaald niet teleur. Sterker nog, de cd is met gemak prachtig te noemen. Van het lekker rockende “Black Hearted Love” (heerlijke gitaarriff!) via het door een banjo voortgedreven “Sixteen, Fifteen, Fourteen” begint deze bij vlagen angstaanjagende plaat je naar de keel te grijpen. Alleen “The Chair” al, dat maar net twee minuten duurt, heeft zoveel verrassingen in zich, dat je vanzelf nieuwsgierig wordt naar de rest. Die is al niet minder opvallend, met als uitschieters op dat vlak het titelnummer (‘I want your fuckin’ ass’) en het hysterische “Pig Will Not”, een Beefheart-achtig punknummer met een hartstochtelijk blaffende PJ die herhaaldelijk de kreet ‘I Will Not’ uitschreeuwt. You love it or you hate it. Helaas duurt de euforie maar 38 minuten. Dat had wel wat langer mogen zijn!


mij=Island / Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven