Sky Larkin

Drinken tijdens werktijd, ik kan me bijna geen baan voorstellen waarbij dat mogelijk is. Onze Storm van File Under is gelukkig niet streng en het is dan ook een “Ja, graag”, wanneer Katie Harkin vraagt of ik een biertje wil. “We hebben belachelijk veel blikjes gekregen. We zijn slechts met drie mensen, die volle koelkast krijgen we nooit leeg!” De zangeres van Sky Larkin blijkt vandaag in een extra aardige bui, “Het is gewoon geweldig om weer te mogen touren.” Vandaag is de eerste dag en ondanks de tegenslagen eerder vandaag, stralen ze alle drie erg veel energie uit. “Onze tourbus was vanochtend stuk gegaan, we hebben uiteindelijk gelukkig vrij snel een vervanger gekregen. We zijn erg gematst ook, want deze is veel groter en heeft veel meer extra’s. We gaan ons er de komende dertien dagen zeker in vermaken.”
Sky Larkin


mij=Door: Marz667. Foto's: Dennis
De tourbus delen ze letterlijk met Johnny Foreigner, net als de vorige tournee. “We zijn goede vrienden en gaan met veel plezier nog eens samen Europa rond. Destijds hadden we beiden nog geen album uitgebracht, nu wel, en dat is dus genoeg reden voor nog een rondje.” Voor de fans geen groot probleem, hun muziek vertoont duidelijk overeenkomsten: een lekker fris trio uit Engeland, met opzwepende gitaarstukken en een leuke zangeres. “Ik denk dat we goed bij elkaar passen, maar ook zeker verschillen.” Volgens de bassist komt dit vooral door de hoeveelheid herrie die Sky Larkin's drummer produceert. “Hij drumt altijd erg hard en snel, waardoor al het geluid automatisch ook een paar standjes harder gezet moet worden. We zijn mede hierdoor live een stuk harder en sneller. Ook is er live altijd ruimte voor improvisatie, om het voor ons ook leuk te houden.”
Sky Larkin
The Golden Spike
In oktober kwam de groep met de eerste single en sinds deze maand ligt tevens hun album in de schappen. Aangezien de single enorm aansloeg, waren ze wellicht zenuwachtig voor de hoge verwachtingen? “Eigenlijk waren we ons niet echt bewust van de verwachtingen, we waren totaal niet nerveus destijds. We waren enkel enthousiast, dat we eindelijk naar de studio konden om iets op te gaan nemen.” De muziek op The Golden Spike is hierdoor ook erg doordacht. “We vinden het belangrijk om met ons debuut meteen hard te knallen, hierdoor hebben we gekozen om alleen maar uptempo nummers uit te brengen. Van het begin tot het eind is het eigenlijk alleen maar feest.” Gelukkig is het drietal niet alleen zelf te spreken over de plaat, “de reacties die we krijgen zijn allen erg positief. Wij vinden het goed, de platenmaatschappij vindt het goed en het publiek vindt het goed, wat wil je nog meer… We hadden zoveel bijval helemaal niet verwacht.”
Vroeger
Hoewel het langer geleden lijkt dan dat het werkelijk is, was Sky Larkin ooit een duo. Bassist Doug Adams stond op dat moment nog buiten de band en dat moet toch een grote verandering geweest zijn. Echt erover praten willen ze echter niet. “We hebben ooit inderdaad een demo als duo gemaakt, maar echt goed was die zeker niet.” Hoewel de muziek wel degelijk ongeveer hetzelfde is, hebben ze als trio inderdaad meer power gekregen. Ook vinden ze het momenteel een stuk professioneler, uiteraard. “We hebben veel geleerd in de laatste jaren en dit is ook zeker terug te horen in de muziek. We zijn gegroeid naar wat we nu zijn: een trio.” Wellicht dat mede hierdoor de demo niet meer te koop is bij hun shows. “Ik geloof dat hij nog wel op eBay staat, voor echt belachelijk veel geld. Opvallend, omdat het slechts een gekopieerd cd'tje is van een paar euro.” Mochten mensen hem alsnog willen aanschaffen, dan heeft Katie nog een tip. “Ga hem alsjeblief niet voor zoveel geld tweedehands kopen, mail ons gewoon even, ik heb er nog wel een paar liggen.”
Sky Larkin
Het verschil
Overeenkomsten met andere opkomende bands uit Engeland zijn er zonder twijfel, maar het zijn uiteraard de verschillen die het trio interessant maken. “Eigenlijk denk ik dat elke band anders is, net zoals elke persoon verschillend is. Iedereen heeft andere ideeën over muziek en dit hoor je ook zeker terug in onze nummers.” Wat de ideeën van Sky Larkin zijn, is overigens minder duidelijk. “We proberen erg breed in te zetten, zodat we niet binnen een bepaalde stroming vallen en eigenlijk elke kant nog kunnen proberen.” Of het volgende album dan ook anders gaat klinken, weten de drie nog niet. “We gaan van onze veelzijdigheid zeker gebruik maken, maar hoe het gaat klinken weten we nog niet precies.”
Met hun hoeveelheid energie en doorzettingsvermogen kunnen ze erg ver komen. Platenmaatschappij Wichita (Bloc Party e.a.) gelooft in Sky Larkin en dat is helemaal niet zo gek: vooral live weet de band heerlijk te knallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven