The Accelerators – The Accelerators

The Accelerators - The Accelerators Zes jaar al trekken frontman Ox Accelator en zijn bandleden van zaal tot zaal en festivalweide tot festivalweide om hun snelle punkrockevangelie te verkondigen. Daarbij deden ze tien landen aan waaronder punkrockmekka Marokko. Na vijf ep’s uitgebracht te hebben verschijnt er nu met hun titelloze debuut eindelijk een ‘echte’ cd. Dat die cd niet veel langer dan een half uurtje duurt, dat zal je met een bandnaam als The Accelerators vast niet verbazen. Ik denk ook dat ze hun eigen muziek wel zullen draaien als ze op Koninginnedag zowel in Venlo als in Den Helder op gaan treden, anders zijn ze nooit op tijd. Of ze maken een mixtapeje om mee te zingen met hun helden van de Ramones, Rancid of Screeching Weasel om de vaart er in te houden. Dat doen ze zelf namelijk ook een plaat lang: snel, puntig en retemelodieus en wel met zoveel variatie, dat deze Rotterdudes me niet gaan vervelen. Het enige waar ik soms een beetje moeite mee heb is het wat iele stemgeluid van Ox, over de verdere sound van deze punkrockers valt namelijk verder echt niet te zeuren. Da’s ook niet zo raar als je weet dat de cd (of dubbele 12″ vinyl, yummie!) met zorg geproduceerd is door Simon Speechless. Maar minstens zo belangrijk is dat de plaat afgemixed is door Justin Perkins (deed oa Screeching Weasel), die op de payroll staat van de studio van Butch Vig. Het maakt dat deze debuutplaat klinkt als een klok, gaat als de brandweer en een verdomd goed excuus is om de tourbus maar weer eens aan te trappen.


mij=Stardumb / Sonic

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top