White Lion (dvd) / Richie Kotzen (dvd)

Frontiers lijkt met een nogal opportunistisch dvd-offensiefje bezig. Ik ontving twee dvd’s van optredens die waarschijnlijk (deels) overeenkomen met een optreden dat eerder als live-cd onder een andere titel werd uitgebracht.
White Lion - Bang Your Head Festival 2005De eerste dvd is van White Lion en heet Bang Your Head Festival 2005. Dat is dus geen optreden van de tour na het prima comebackalbum Return Of The Pride uit 2008, maar een weerslag van een concert uit dezelfde tour als waar de opnamen van de live-dubbelaar Rockin’ The USA – nog uitgebracht onder de naam Tramp’s White Lion – van zijn. Een paar jaar na het live-album een dvd uit dezelfde periode dus. Nou was dat live-album, met vooral leden van Jaded Heart in de band – allesbehalve vervelend en dat geldt evenzeer voor dit optreden. De heren treden bij daglicht op, wat er niet altijd sfeervol uitziet, maar de band en Tramp kwijten zich met overgave van hun taak. Wat wel opvallend is, is dat het onderlinge contact zeker in het begin vrijwel ontbreekt. Ze zijn allemaal ofwel op het publiek, ofwel op hun instrument gericht. Dat maakt dat je wel akelig het gevoel krijgt dat ze enorm aan het werk zijn. Het muzikale deel maakt gelukkig niet die indruk. Net als bij de dvd van Tesla wordt de dvd overigens ontsierd door stukjes interview tussen de songs door.
Richie Kotzen - Bootlegged In BrazilDe tweede dvd is van Richie Kotzen en heet Bootlegged In Brazil. Die blijkt opgenomen te zijn in Sao Paolo in 2007. Hee, was dat niet… Jup, Live In Sao Paolo. Zou dat hetzelfde optreden zijn? De setlists komen niet geheel overeen, maar het zou me niet verbazen. Dat ik dat niet zeker weet heeft een simpele reden: mijn recensie-exemplaar vertikt het afgespeeld te worden. Dit is dus een geheim dat ik niet zal kunnen ontrafelen.


mij=Frontiers / Rough Trade

2 reacties

 1. Dat ze bij daglicht hebben opgetreden doet niks af aan een geweldige registratie van een puike band! die duidelijk elke snaar weet te raken.
  bovendien staat er in ht review een fout, vooral Jaded heart leden..?
  Alleen Henning Wanner is een bendlid van Jaded Heart en ook vast bandlid in White Lion.
  de band op het live album is exact dezelfde als op de live DVD.
  meer info: check mn White Lion fansite

 2. White Lion stond destijds als surprise act op het podium en was op dat moment niet aan het touren, de bandleden volgen vanuit hun thuislanden in en deden deze show!
  strak gespeelde set met uitstekende muzikanten.
  ps: dat de band volgens de reviewer voornamelijk uit Jaded heart bandleden bestaat is onjuist, alleen Hanning Wanner (toetsen) zit ook in Jaded Heart. overigens hebben andere huidige bandleden ook een band of sessiewerk ernaast, zo speelde claus langeskov onlangs mee met niels Brinck voor denemarken op het eurovisie songfestival, speelt drummer troy patrick farrell in diverse bands als hired gun (o.a. regelmatig met dizzy reed van GnR). en natuurlijk heeft mike tramp ook zijn solo albums uitgebracht.
  waarschijnlijk komt er over enige tijd weer een nieuwe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven