Agaskodo Teliverek – Psycho Goulash

Agaskodo Teliverek - Psycho Goulash“Steigerende volbloedpaarden , dat betekent Agaskodo Teliverek volgens mijn Hongaarse vriendin. Een bijzondere bandnaam dus, en zodra ik de cd voor het eerst op zet, begrijp ik meteen waarom hij gekozen is. Twee Hongaren, een Japanse en een Amerikaan laten op Psycho Goulash horen dat bij een bijzondere bandnaam ook bijzondere muziek hoort. Wat dat betreft is ook de titel van de cd goed gekozen, want het gaat hier inderdaad om een aardig mengsel van psychedelische rock, met heftige gitaarriffs en onverstaanbaar gegilde Japanse meisjesvocalen (“Mousy”, “Bastard Cabbage”, “Satyricana”) over vaak manische semi-elektronische ritmes heen. Noisy dus vooral, maar toch zeker ook melodieus bij tijd en wijle. Soms een kruising van de gekte van Captain Beefheart met de folkpunkritmes van Gogol Bordello, dan weer noisy zoals Sonic Youth ooit klonk. Ja, dat zijn inderdaad aardige referenties, maar de veertien veelal korte nummers (variërend van anderhalve minuut tot ruim vier minuten) beklijven hier geenszins, en zelfs na diverse malen luisteren lijkt het net of ik ze telkens weer voor het eerst hoor. Blijkbaar ben ik iets meer van de herkenbare songstructuren, en dat gezegd hebbende, denk ik wel dat het voor de avontuurlijke muziekliefhebber dus wel een mooie plaat zou kunnen zijn om te gaan ontdekken.


mij=Midfinger / Import

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top