Cloudmachine – Back On Land

cloudmachine_-_backonland.jpgStorm is hier de baas en hij krijgt alle cd’s binnen. Ze worden dan ook allemaal aan hem geadresseerd. Tot een week of wat geleden. Storm meldde onlangs echter, dat hij een cd binnen had gekregen, die specifiek aan mij geadresseerd was. Sterker nog, de begeleidende brief opent met “Beste mysterieuze Gr.R.”. Geinig, zo mysterieus ben ik toch niet eigenlijk. Magoe. De brief was afkomstig van Ruud Houweling, de grote man achter Cloudmachine en hun tweede cd, Hum of Life, had ik buitengewoon positief gerecenseerd. Nu ligt er de derde cd, Back On land, en ik zal vast verklappen dat ik ga weer positief zijn. Deze derde is opgenomen met Oz Fritz, die o.a. met Tom Waits in de studio zat en is een stap voorwaarts na Hum of Life. Zei ik bij die plaat nog dat je er wat moeite voor doen maar dat zich de schoonheid dan uiteindelijk ontvouwt. Bij Back On Land is duurt dat wat minder lang. De pracht ontvouwt zich meteen, vooral door de toegenomen toegankelijkheid. “Things are going to change” blijft onmiddellijk in je kop hangen en verder op valt er voldoende te genieten. Cloudmachine schurkt met deze plaat tegen een Belgische tegenhanger als Novastar aan en doet op alle fronten mee. Net zoals die band maakt Cloudmachine het nergens gemakkelijk en blijft de kwaliteit over de hele linie hoog. Reden genoeg om Cloudmachine voor uw festival te boeken. Ruud zelf, beweert niet zo’n schreeuwerd te zijn als het om zijn muziek gaat. Dan doe ik het toch voor hem. BACK ON LAND IS DE BESTE NEDERLANDSE POPROCKRELEASE VAN DIT JAAR. KOPEN DUS!


mij=RJWH / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.