Gentleman Reg – Jet Black

Gentleman Reg - Jet BlackSjemig, wat is Arts & Crafts toch een goed label. Ik had net de vrij matige Italiaanse film Caos Calmo gezien, waar het toepassen van Stars‘ “Your Ex-Lover Is Dead” voor een van de beste momenten zorgt. En die zitten dus ook al op A & C, zo leert mij de hier bijgesloten labelcatalogus. En dan heb ik ‘t nog niet over Hidden Cameras, Charles Spearin en natuurlijk Broken Social Scene. Gentleman Reg’s geluid zit duidelijk in de slipstream van het laatstgenoemde collectief. Grappig genoeg doen de eerste twee (meteen beste) nummers van Jet Black ook sterk denken aan het Nederlandse The Very Sexuals. Ze zullen wel wat invloeden delen. Mooie jongen-meisje samenzang ook: ‘I’m gonna drink myself into a nursery rhyme’. Ik zou zweren dat het meisje Feist was, maar het blijkt de even fraai zingende Elizabeth Powell van Land of Talk. Vervolgens wordt Reg Vermue door zijn vocale back-up “in de steek” gelaten, waarna hij zich ook in z’n uppie alleszins bekwaam van zijn taak kwijt. Zijn stem wekt eerst een bescheiden indruk, maar hij kan er alle kanten mee op en dwingt je tot luisteren. Een ballade als “Oh My God” is mysterieus en “You Can’t Get It Back” en “Falling Back” zijn twee fijne voorbeelden van pittige indiepop in Joseph Arthur-stijl. Alleen de zeikerige soulslijper-cover “Rewind” is een missertje. Het is mooi te horen hoe Vermue in een nummer als “Rudy” spanning kan suggereren zonder het gaspedaal echt diep in te drukken.


mij=Arts&Crafts / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven