Hatcham Social – You Dig The Tunnel I'll Hide The Soil

hatcham_social-you_dig_the_tunnel.jpgHet is tof om cd’s toegestuurd te krijgen van bands waar bij ons nog (bijna) geen kip van gehoord heeft. Wie wil er nou niet als eerste geroepen hebben dat je altijd al gezegd heb dat het een wereldband zou worden, en dat dit dan ook nog gebeurt? Uit de stapel nog te recenseren cd’s vis ik een cd van Hatcham Social, en als ik het bijgesloten schrijven mag geloven dan heb ik een kandidaat doorbreekband te pakken. Alhoewel Britse bands weer wat terrein aan het verliezen waren op de Amerikanen, die samen toch nog steeds veel bepalen op popmuziekgebied, lijkt het me dat er nog steeds ruimte is voor nieuwkomers. Tenslotte is bij ons niet voor niets London Calling nog steeds zo’n succesvol concept. You Dig The Tunnel I’ll Hide The Soil is het eerste album van dit viertal, eerder waren er al wel singles en ep’s. Dit album werd verdienstelijk opgenomen door Tim Burgess (The Charlatans) en Jim Spencer. De cd klinkt zoals ik dat van een hip bandje wil horen: pakkend en swingend. Er is echter iets wat mij totaal niet bevalt. Er lijkt het een en ander, laat ik het voorzichtig zeggen, geleend. Zo begint mijn vriendin spontaan een liedje van Belinda Carlisle te zingen bij de opener “Crocodile” en zelf begin ik aan de Talking Heads in “Murder In The Dark”, en het liedje erna, “Hypnotize Terrible Eyes”, kom ik bij The Smiths uit. Als je hier wat scheutjes eighties met bijvoorbeeld Echo and the Bunnymen aan toevoegt dan heb je een beeld hoe Hatcham Social klinkt. Ik kan hier echter niet doorheen luisteren. In juni zijn ze in ons land. Ik ken iemand die geen enkele behoefte voelt om hier naartoe te gaan.


mij=Fierce Panda / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top