Metric – Fantasies

Metric - FantasiesMetric heeft met hun vierde plaat alles goed doordacht. Het schijfje is opgenomen in zes maanden tijd en al klaar sinds herfst 2008. Ze laten niks aan het toeval over tijdens hun poging om eindelijk Europa te gaan veroveren. Het blijkt dat Fantasies inderdaad geen depressieve plaat is voor oktober, maar moet schitteren in de lente. Zoals de cover al aangeeft: Metric is de lichtbol in een donkere tijd. Wanneer we de politiek mogen geloven hebben we in Nederland inderdaad behoorlijk donkere tijden – en wellicht kan Metric ons even opvrolijken. Het viertal maakt met opener “Help, I’m Alive” gelijk een goede start. Het nummers is tevens de single en wereldwijd een hit aan het worden. Dit terwijl het niet echt het beste beeld geeft van de andere negen nummers. De plaat staat vol met aanstekelijke electrorock, die met dank aan zangeres/toetsenist Emily Haines behoorlijk wat diepgang heeft. Niet alleen de album cover heeft een doordachte boodschap, maar ook de teksten. De vader van Haines was namelijk een bekende, inmiddels overleden, dichter in Canada en de denkwijze is overgedragen op zijn dochter. Het album is wellicht aan de korte kant qua nummers en tijd, maar dat gold ook voor Grow Up and Blow Away. Wel is de plaat een stuk strakker in geworden in productie. Hopelijk zal met het vierde album de Europese droom eindelijk uitkomen. Ach, al is het alleen voor gitarist James Shaw, die heeft namelijk zijn liefje in Frankrijk wonen.


mij=PIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top