Sholi – Sholi

Sholi - SholiPayam Bavafa heet de zanger van Sholi. En Sholi’s debuutalbum heet Sholi. Als deze namen niet al genoeg tot de verbeelding spreken, luister dan maar eens naar dit eerste album van dit Californische drietal. Sholi is een band die nieuwsgierig maakt. Zo is Bavafa zelf al een heel boeiend figuur. In een interview met Wired.com vertelt de Iraans/Amerikaanse zanger dat Sholi’s muziek is geïnspireerd door zijn werk als onderzoeker in de neurowetenschap. Het album begint met wat rommelig drumgeroffel en losse gitaarklanken. Pas na een minuut begint Bavafa wat regels tekst op te dreunen en na zo’n dertig seconden ontstaat er iets dat op een songstructuur lijkt, om vervolgens over te gaan in een hypnotiserend en werkelijk verpletterend nummer. En het wordt alleen maar beter. Hoogtepunt “Spy in the House of Memories” laat horen hoe mooi Bavafa’s stem is en ook hier is weer een hoofdrol weggelegd voor de geweldige drummer. Zo hier en daar neigt Sholi naar prog-rock en er zijn ook sterke Radiohead-invloeden te bespeuren (vooral op afsluiter “Contortionist”), maar met behulp van Deerhoof’s Greg Saunier hebben de drie van Sholi iets neergezet wat ongelooflijk uniek, spannend en vooral heel erg knap is. Wat een ontdekking, deze band!


Mij=Quarterstick / Konkurrent

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.