The Faceless – Planetary Duality

The Faceless - Planetary DualityHet is nog maar kort geleden dat Obscura mij verraste met hun wervelende Cosmogenesis. Technische deathmetal van hoogstaand niveau. En 2009 belooft een goed jaar te worden want The Faceless is ook niet misselijk bezig op Planetary Duality. Als uitgangspunt hebben zij snoeiharde, op Amerikaanse leest geschoeide deathmetal genomen. En dan geen middelmatige of flauwe zooi, maar gewoon echt steengoede en superstrakke shit. Denk aan kneppelharde blasts, vette breaks en een overdaad aan groovende riffs. Om het smeuïg te houden hebben ze daarnaast een meer progressieve kant. Hypnotiserende solo’s, het gebruik van vocoders, cleane zang, samples en zelfs een stukkie piano wordt niet geschuwd om het geheel naar een hoger niveau te tillen. En dat is gelukt. Dit album roept namelijk veel gedrag op: de behoefte om iets te slopen, de behoefte om weg te dromen, de behoefte om je totaal over te geven aan de muziek. En dat lukt niet iedereen. Daarvoor moet je wat in huis hebben. Vakmanschap, doorzettingsvermogen en een onuitputtelijke liefde voor metal. Maak niet de fout om deze deze cd links te laten liggen vanwege de populariteit van deze heren. Deze mannen kunnen echt wat. Het is niet voor niets dat ze toeren met bands als Cannibal Corpse, Cynic en Meshuggah. Ik ga er in ieder geval nog veel plezier aan beleven.


mij=Lifeforce / Suburban

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top