Submission – Code Of Conspiracy

Submission - Code Of ConspiracyEerlijk, dit zag ik niet aankomen. Ayaan Hirsi Ali besloot na haar gelijknamige bioscoophit een totaal andere hoek op te gaan zoeken. Opvallend is dat ze met haar band Submission niet de strijd aangaat tegen de radicale islam, maar ons keiharde melodieuze death metal serveert. De muziek is vooral in Scandinavië populair en Zweden en Denemarken domineren reeds de speellijst van het vijftal. Helaas kon de groep nog op weinig bekendheid rekenen in de rest van Europa, maar wellicht dat Code Of Conspiracy hiervoor gaat zorgen. Het tweede album is erg gelikt geproduceerd en kan daardoor prima de strijd aan met de Amerikaanse deathmetal-collega’s.. Opvallend is overigens dat we de politica zelf niet op de bandfoto’s zien staan, ze is vast weer bang voor bedreigingen. De 49-jarige is tevens de oudste in de groep, die verder gemiddeld slechts 26 jaar oud is.. Of de twaalf nieuwe nummers net zo’n impact zullen hebben als haar film betwijfel ik ten zeerste, maar het gaat zeker de goede kant op. Een klein tourtje met bijvoorbeeld Soilwork of Meshuggah zou zeker niet ongepast zijn. Hopelijk dan ook in Nederland, want muziek als deze hoor je waar te nemen in een klein zaaltje waar de lange haren je om de oren vliegen.


mij=Blistering / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven