The Von Bondies – Love, Hate and Then There's You

The Von Bondies - Love, Hate and Then There's YouEerlijk gezegd was ik ze een beetje vergeten, die Von Bondies. Het is dan ook alweer vijf jaar geleden sinds hun leuke laatste album Pawn Shoppe Heart uitkwam. Met de titel en hoes van de nieuwe plaat is alvast helemaal niks mis, maar toch bekruipt me het gevoel dat dit wel eens hun laatste release zou kunnen worden. Het is na alle personeelswisselingen en problemen van de afgelopen jaren sowieso een wonder dat ze nog iets uit hebben kunnen brengen. De vraag is of het verstandig was, want het nieuwe album is een beetje… gewoontjes. En gewoontjes is dodelijk voor een band die het altijd heeft moeten hebben van opwindende rocksongs. Love, Hate and Then There’s You begint nog wel aardig met opener “This Is Our Perfect Crime”, waar zanger Jason Stollsteimer me overigens sterk doet denken aan Muse‘s Matt Bellamy. De rest van het album combineert vooral de oude, ruige sound van The Von Bondies met een nieuw, poppier geluid dat eigenlijk stomvervelend is omdat er nauwelijks uitschieters zijn. Geen uitschieters in positieve zin en geen uitschieters in negatieve zin. Het rockt allemaal best lekker door en Stollsteimer klinkt weer lekker getormenteerd, maar ik vraag me ernstig af of The Von Bondies er zelf nog wel in geloven.


mij=Fierce Panda / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top