Attack! Attack! – Attack! Attack!

Attack! Attack! - Attack! Attack!Tot een jaar geleden kon je de klok er op gelijk zetten: het emosnoepje van de week. Bij bosjes kwamen ze uit de lucht vallen, de frisse groepjes met aanstekelijke liedjes die meevoeren op de emohype. De meeste zijn we weer vergeten, een enkeling heeft het overleefd. Zo is de nieuwe Silverstein onverwachts goed en is het tweede album van The Blackout ook het beluisteren waard. Ook uit Wales: Attack! Attack! Terwijl emo al meerdere malen dood is verklaard komt dit energieke viertal met een debuut dat het midden houdt tussen Fall Out Boy en Lostprophets. Aan de ene kant dus vrolijke, verslavende poppunkdeuntjes die worden afgewisseld met opvallend donkere klanken.
Zoals in opener “Honesty” bijvoorbeeld. “You And Me” is dan weer een melodieus en groots nummer waar Fall Out Boy jaloers op zou zijn. Natuurlijk word je als band uit Wales vergeleken met Lostprophets en Funeral For A Friend. Deze heren mogen dan wat minder zwaar op de hand zijn, muzikaal doorstaan ze iedere vergelijking. Die heerlijke gitaar in afsluiter ‘Time Is Up’ of het niet meer uit je hoofd te krijgen refrein van “Lights Out”: poppunk/emo/whatever op z’n best. Alle bandleden speelden overigens al in ‘bekende’ groepen uit Wales. Misschien dat dit debuut daarom zo compleet en gevarieerd klinkt. Dit zijn geen groentjes.Een poosje geleden was Kids In Glass Houses het nieuwste emosnoepje uit Wales, die titel zijn ze nu toch echt kwijt. Jimmy Eat World met peper in de reet, dat is Attack! Attack!


mij=Rock Ridge / Ada / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven