Bob Dylan – Together Through Life

bob_dylan-together_through_life.jpgElk nieuw Dylan-album moet bij mij bezinken. Ondanks dat zijn werk, alleen al door zijn rauwe stem, uit duizenden te herkennen is en ik zijn laatste Modern Times inmiddels heb omarmd. Together Through Life, zijn nieuwe, moest bij mij tijdens een weekje Texel de tijd krijgen om zijn waarde te bewijzen. Dit leek me de ideale locatie voor een album dat bluesy, bijna laidback klinkt en hier en daar zelfs cajun en de tex-mex als muzikaal ingrediënten heeft. Terug naar de basis dat leek me wel een goede slogan om dichter tot Together Through Life te komen. Waar ik echter geen rekening mee gehouden had was dat de chalet geen cd-speler in huis heeft. Een alternatief was niet voorhanden. Ik moest dan ook wachten tot ik thuis was en in gedachten in de juiste sfeer raken. Tien liedjes met de langspeelplaatlengte van 45 minuten bevat deze release. Van de band die de voorganger Modern Times inspeelde, zijn de gitaristen ingeruild voor Mike Campbell (bekend van zijn werk met Tom Petty) en David Hildago (Los Lobos) die ook zijn accordeon inzet. Donny Herron mag daarnaast ook de trompet gebruiken. Hetgeen een nieuwe dimensie (Cajun, Tex-mex, New Orleans) aan het immense werk van Dylan toevoegt. Dat wil niet zeggen dat ik nou meteen positief ben, want “My Wife’s Home Town” is muzikaal geleend bij het nummer “I Just Wanna Make Love To You” van wijlen Willie Dixon en in mijn ogen een zwaktebod voor een grootheid als Dylan. Ook had een liedje als “If You Ever Go To Houston” net wat meer tot de kern mogen komen en vind ik opener “Beyond Here Lies Notin'” een beetje teveel voortkabbelen als in saai. Songs als “Jolene”, “Life Is Hard”, “I Feel A Change Comin’ On” en “It’s All Good” maken dit gelukkig weer goed. Net wat teveel ontbreken van echte noodzaak maakt Together Through Life in mijn ogen tot een middenmoter in zijn indrukwekkende oeuvre (33 studio-albums!). Iets waarvoor Dylan zich niet voor hoeft te schamen. De cd is overigens te verkrijgen met een bonusschijf waarop Dylan een uur lang te horen is als verdienstelijke dj op Theme Time Radio Hour, waarin hij liedjes rond het onderwerp Friends & Neighbour draait. Ook zit er dan nog een dvd bij met een interview door Roy Silver.


mij=Sony

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven