Bob Ponton – One Of Those Days

bob_ponton-one_of_those_days.jpgHet is een man, speelt gitaar, werd het bekendst in de zestiger jaren, bracht werk op CBS uit en heeft als voornaam Bob. Nou? Flauw, dat je spiekte in de titel, want het is inderdaad niet Dylan. Het gaat hier om Bob Ponton. Ponton is Brit, zat in de jaren zestig in Pandomonium, en bracht enkele singles uit bij CBS. One Of Those Days is een solo-album en ik dacht in eerste instantie dat dit recent opgenomen was. Na enig speurwerk kom ik uit op een eerste release van deze geluidsdrager in 1984 en dat dit dus een heruitgave is. Aangezien ik de tracklist zelf in de database moest zetten om artiest en titel in beeld te krijgen op de speler is de cd kennelijk nog niet veel verkocht, ondanks dat ik zag dat deze cd al in 2008 te verkrijgen was. En dat is eigenlijk wel vreemd. Ponton heeft muzikaal namelijk wel overeenkomsten met die andere Bob en ik hoor muzikale vergelijkingen met Fred Neil en J.J. Cale. Heerlijk relaxte muziek, maar wel behoorlijk basic. Het schijfje schijnt thuis opgenomen te zijn en dat wist men bij de mix en de mastering in de fameuze Abbey Road -studio niet meer weg te poetsen. Als je hier doorheen kunt luisteren, en ook de soms wat suffe ritmes voor lief neemt dan heb je een prettig relaxte cd in huis die ik in de database maar aangeduid heb als alt.country en general folk, aangezien singer-songwriter ontbreekt.


mij=Erebus / Import

2 reacties

  1. bob ponton

    thanks for the review there are two more albums ive had released since one of those days /corrina corrina/you take my breath away/mainly original songs one of those days was released in late 2008 not 1984 best wishes bob ponton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven