Dan Hicks & The Hot Licks- Tangled Tales

dan_hicks_and_the_hot_licks-tangled_tales.jpgOude tijd herleven als ik met een voormalig fietskameraad er een weekend op uit trek. We maakten door diverse Europese landen prachtige tochten, maar sinds hij een vrouw en kinderen heeft is dit verleden tijd. En ook aan mijn eigen leefsituatie is inmiddels het nodige gewijzigd. Waarover ik overigens niet klaag. Dit weekend hebben we besloten het dichtbij huis te houden en fietsen we door de Achterhoek. Ondanks dat dat misschien wat minder spectaculair is komt het helemaal goed: het weer is heerlijk, de natuur staat in bloei en het ontspant prima. Zo is het ook bij Dan Hicks & The Hot Licks. Hun mix van blues, country, folk, jazz en gypsy vindt prima zijn weg. Het had de soundtrack van onze tocht kunnen zijn. Erg ruig wordt het nergens, maar Tangled Tales gaat heerlijk voort, alsof deze release er altijd geweest is. Dit geldt zeker voor Hicks zelf, want hij is al achter in de zestig. Zijn eerste release was er al in 1969, toen uw Ewie nog een Ewietje was. Het album bevat twaalf liedjes waaronder zijn versie van “Subterranen Homesick Blues”. Assistentie krijgt hij andere van andere oudgedienden zoals Charlie Musselwhite (gitaar), David Grisman (mandoline) en Roy Rogers die op uiterst relaxte wijze de slide-gitaar beroert. Qua sfeer moet ik bij Hicks wel wat aan J.J. Cale denken. Als je vrienden van dat kaliber zoekt dan moet je zeker Tangled Tales eens opsnorren.


mij=Surfdog / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top