Humcrush – Rest at World's End

HumCrush.jpgOpener “Stream” probeert je nog even op het verkeerde been te zetten – namelijk dat van expressieve, chaotische hak-op-de-tak improvisatie zonder al teveel lijn – maar vanaf het tweede nummer is het duidelijk: dit is niet je gemiddelde doorsnee improvgroep. Neen, Humcrush – bestaande uit Stale Storlokken van Supersilent en Thomas Stronen van Food – is een improvduo met gevoel; ingehouden, aandacht voor elkaar, eigen ego’s naar de achtergrond. Het zorgt voor prachtige geïmproviseerde drums-keyboard duetten die helemaal niet geïmproviseerd lijken, zo logisch en mooi klinkt het hier. Storlokken zorgt met zijn typerende, altijd herkenbare keyboardpartijen voor een overduidelijk Supersilent-link – nooit erg natuurlijk – maar het is Stronen die nog meer indruk maakt: hij gebruikt zijn drumkit zowel ritmisch als melodisch, speelt zo strak als een metronoom, en tikt op atypische wijze op alles wat los en vast zit. Zeer creatieve drummer. Met zijn tweeën laten ze Humcrush klinken als een vijfmansband zonder dat het ook maar één moment geforceerd overkomt. Mooiste van alles is echter nog dat ze samen zorgen voor prachtige,soms zelfs ontroerend mooie on the spot gecomponeerde composities. En dat is iets wat niet veel improvbands waar kunnen maken.


mij=Rune Grammofon / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven