De Rosa – Prevention

De Rosa - PreventionYes, 3-0! Terwijl op de televisie voor me Kuijt zojuist het derde doelpunt voor Oranje tegen het Schotse team heeft gescoord in de kwalificatiewedstrijd voor het WK, luister ik naar de nieuwe cd van de Schotse band De Rosa. Een “eigenwijs gitaarbandje”, zo typeerde Marty op deze site in 2006 de band in de recensie van hun debuutalbum. Schotland lijkt een broeinest te zijn van eigenwijze gitaarbandjes, denk maar eens aan Teenage Fanclub, The Twilight Sad, en natuurlijk Mogwai. Toch valt de eigenwijsheid van De Rosa eigenlijk wel mee. De muziek van de Schotten leunt eigenlijk dichter aan tegen een andere Schotse band, het toegankelijkere Snow Patrol. De Rosa speelt intelligente en smaakvolle gitaarpop met sterke folkinvloeden en heeft een zanger met een charmant en moddervet Schots accent. Het deed me denken aan een gesprek dat ik ooit had met een jongen uit Glasgow die steeds begon over een leuke “garril”. Het duurde even voordat ik doorkreeg dat hij het over een meisje had. Prevention is een degelijk en prima album, maar het wordt zelden echt spannend. De wedstrijd tegen de Schotten trouwens ook niet. Het bleef 3-0.


Mij=Chemikal Underground / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.