The Pink Mountaintops – Outside Love

Pink Mountaintops - Outside LoveOndanks dat ze al ooit eerder besproken zijn op File Under, had ik nog nooit gehoord van Pink Mountaintops. Terwijl ik toch direct gefascineerd was toen ik hun bandnaam onlangs voor het eerst tegenkwam. Gelukkig bleek ook de muziek die erbij hoorde van een fascinerende en verrassende schoonheid. Verrassend, omdat het een nevenproject is van de zanger van Black Mountain, de licht-psychedelische rockband uit Canada, en je dus een rockplaat verwacht. Pink Mountaintops is echter wat zoeter en experimenteler dan Black Mountain en daarmee wat mij betreft ook interessanter, ook al door de medewerking van een hele stoet aan bekende muzikanten van o.a. Godspeed You! Black Emperor, Whiskeytown en Bonnie “Prince” Billy. Hoogtepunt op deze romantische lo-fi cd is “While We Were Dreaming”, waarop Ashley Webber, de zus van Black Mountain-collega Amber, de helder gezongen vocalen voor haar rekening neemt. Samen met het Polyphonic Spree-achtige “Vampire” en “Holiday” staat dit nummer symbool voor de andere koers die Pink Mountaintops ingeslagen is. Van gruizig en ranzig naar romantisch, lief en ontroerend mooi. Het enige dat gebleven is, is de spacy sound, alsof de hele plaat zwaar onder invloed van dope opgenomen is. Maar als dat een cd oplevert als Outside Love, laat het gras dan nog maar even groeien!


mij=Jagjaguwar / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven