The Condo Fucks – Fuck Book

condo_fucks_-_fuck_book.jpgGelukkig bewaar ik alles. Alhoewel gelukkig? Ik ben al maanden bezig om overbodige zooi weg te gooien. Maar dit keer was het goed dat ik wat bewaarde. De eerste openbaring van The Condo Fucks was in een reclamewerkje van Matador Records. Zo blaadje dat bij je cd ingestopt wordt. Een aantal EP’s van The Condo Fucks, uit New London CT, werden er in aangeprezen. Ze vielen me toen niet op en ik heb de EP’s dan ook niet besteld. Maar nu ligt er inmiddels de “zesde” plaat van The Condo Fucks, getiteld Fuck Book. En ik moet zeggen, die plaat is alleraardigst. Kid Condo, Georgia Condo en James McNew namen in een stief half uurtje elf covers op van onder andere The Beach Boys, The Troggs, Richard Hell, Slade en The Kinks. Allemaal voorzien van een lekkere fuzzy garagesound. Hoewel Robert “Mutt” Lange aan het productieroer gestaan schijnt te hebben is dat niet te horen. Dat is het enige nadeel van deze plaat, want Fuck Book klinkt alsof’ie is opgenomen door een stofzuigerslang en dat gaat irriteren op de duur. Gelukkig duurt de plaat niet te lang dus echt ergeren niet. Het geeft wel een puik overzicht waar Georgia, Kid (AKA Ira) en James hun inspiratie vandaan hebben. Owja, het reclamewerkje zat nog gewoon in de cd van het bandje waarmee het allemaal begonnen is…


mij=Matador / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven