Yoshimi – Pizza & Shakes

Yoshimi - Pizza & ShakesMocht ik hier enkele weken terug al het bestekorkest van The Balky Mule signaleren, Yoshimi klinkt alsof ie in zijn schuur met staven op spaken heeft staan hameren. Fietsbellen en vuilnisbakken in jam-sessie, het lijkt wel een circusattractie. En dan vergeet ik nog te vermelden dat het schuurtje in Blijdorp staat, aan de vogeltjes en algehele exotische sfeer te merken. Duidelijk niet zomaar je dertien in een dozijn-plaatje. We hebben hier te maken met de pas negentienjarige Yoshimi, aka landgenoot Niek Hilkmann, die zo sympathiek op 3voor12 een poging tot knipogen waagt. Wijselijk opent ie Pizza & Shakes met het beste nummer “Glasses”. Ogenschijnlijk een warboel van geluiden en kreetjes à la Hassle Hound, waaruit dan toch langzaam maar zeker een psychedelische groove ontstaat. Heel gewaagd tovert Niek pas in de allerlaatste minuut de meest catchy melodie van de plaat tevoorschijn. Daar nadert hij zowaar de nieuwe Animal Collective. De resterende acht nummers overheerst de ritmiek. Als er al adhd-melodietjes zijn worden ze vaak al piepend en knarsend overschaduwd door elk mogelijk trommeltje dat te vinden was. Na al die chaotische, uitgelaten samba wordt de Rotterdammer plots nog even weemoedig in “Season #4 song”, een liedje dat dankzij de melodica en het algehele vrije gevoel aan de zij-projecten van Damon Albarn doet denken. Yoshimi hinkt nog wat op twee gedachten, wil ie een computerwizard zijn als About (ik hoop van niet) of toch een genre-hoppende songwriter als, pakweg, Beck? Met een beetje geluk wordt de zoektocht alleen al bijzonder interessant.


mij=Tocado

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven