Believo! – Radical Myths

Believo! - Radical MythsZo zeg, wat hebben we hier ineens? Volkomen uit het niets verschijnt er een gitaarplaat van jewelste van een mij tot voor kort onbekende band. Believo! is de naam van het Belgische trio die deze debuutplaat op de mensheid loslaat via het bescheiden Zeal-label. In iets minder dan drie kwartier laat deze band horen waar ze goed in zijn, namelijk gitaarrock met een flinke dosis posthardcore erin, wat zich vooral uit in de heerlijk hoge, schreeuwerige zang (die mij overigens qua stemgeluid meermaals doet herinneren aan Flaming Lips-zanger Wayne Coyne). Bij de eerste beluistering schoten mij allerlei vergelijkingen door het hoofd. Noisy gitaren in de beste Sonic Youth-traditie? Check. Appleseed Cast-achtige sfeerstukken? Check. Striemende gitaarpartijen vol creatieve akkoordjes in de geest van Built To Spill? Check. Stuwende posthardcore drumroffels à la The Dismemberment Plan? Check. De hectische doch vrolijke sfeer van het betere Q And Not U-materiaal? Driedubbel check. En dan zit er ook nog eens geen enkele misser tussen de negen songs. Dit bandje heeft iets wat een heleboel bands missen, noem het urgentie, ‘Sturm und Drang’, gedrevenheid; Believo! knalt van begin tot eind op deze debuutplaat en mag zich wat mij betreft meteen rekenen tot het beste wat onze Zuiderburen op gitaarrock-gebied te bieden heeft.


mij=Zeal / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.