Bintangs – Genuine Bull (Deluxe Edition)

bintangs-genuine_bull.jpgDe ideale rerelease moet volgens mij aan de volgende voorwaarden voldoen: de songs moeten kundig geremastered zijn, de originele release dient indien mogelijk voorzien te zijn van bonustracks, het geheel moet qua presentatie er gelikt uitzien en het moet extra info over de release bevatten. Deze uitgave van Genuine Bull van de Bintangs door Corazong scoort op alle punten goed: de opnames klinken goed, er is een extra sterk gevulde cd vol met bonustracks, de cd zit in een kartonnen sleeve en bevat een boekje met een verhaal van Jip Golsteijn (1945-2002). De Bintangs werden omschreven als de Nederlandse Stones. Hun eerste release kwam in 1966 uit, maar de band werd al in 1961 opgericht. Na successen, ik noem de hits “Travellin’ In The USA” en “Ridin’ On The L&N”, trokken ze in 1975 naar Wales waar ze onder leiding van Steve Verocca het album Genuine Bull opnamen. Verocca, bekend van zijn werk met Link Wray en Kevin Coyne, misbruikte de apparatuur voor een zo goed mogelijk geluid: ‘Als dat speakers kost, dan moet dat maar.’ Niet alleen aan de apparatuur (tijdens deze opnames overleden twee boxen) werden hoge eisen gesteld, maar ook aan de band en zo gebeurde het dat bij vijf van de elf liedjes de naam Verocca als (mede)songschrijver staat en er maar drie van de band zelf afkomstig zijn. Maar wie maalt hierom als het resultaat zo energiek en vitaal klinkt. Zelfs nog na zoveel jaar.


mij=Heartselling / MML / Corazong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven