Lamb Of God

De aftrap van Sonisphere is een groot feest voor zowel het publiek als voor de bands. Alle bandleden zien elkaar namelijk sinds jaren weer en in de artiestenlounge is het vooral een samensmelting van verschillende bands. Mensen worden aan elkaar voorgesteld en vooral muzikant Sidney “Sid” Wilson, het jongste lid van Slipknot, doet het goed backstage. Zo willen veel bandleden met de draaitafelkunstenaar op de foto en worden er veel stoere verhalen uitgewisseld. Hoewel de gitaristen van Lamb Of God zich ook mengen in de gesprekken en heerlijk blikjes Dommelsch aan het drinken zijn, zitten de drummer en zanger verstopt in een hoekje.
Lamb Of God


mij=Interview: Marz667. Foto's: Tim
Zanger Randy Blythe en drummer Chris Adler worden vandaag letterlijk van journalist naar journalist getrokken en de drummer ziet het, precies wanneer hij naar mij toeloopt, even niet meer zo zitten. 'Sorry, maar Chris wil geen interviews meer doen. Ik heb het nu zo geregeld dat je of alleen Randy kunt doen, of helemaal niks. Ook heeft hij het graag onder de tien minuten', aldus iemand van de platenmaatschappij. Niet echt een gezellig begin van een interview, maar ik geef Randy natuurlijk vrolijk een hand. Hoe het momenteel met de muzikant gaat? Niet zo goed, zoals ik eigenlijk al eenvoudig aan zijn houding en energieniveau kan aflezen. 'Ik ben echt uitgeput. Optreden is een heerlijke uitlaatklep, maar het tourleven vraagt erg veel van me en ik ben continu moe. Ook mis ik uiteraard iedereen die we thuis hebben achtergelaten. Net als iedereen uit Lamb Of God heb ik gewoon een gezinnetje.'
Toen de heren van Lamb Of God gingen optreden stond ik naast een vrouw enthousiast te headbangen. Ze tikt me even aan. 'Hij is echt net een drumcomputer hč', zegt ze enthousiast over drummer Chris Adler. Inderdaad, hij kan er wat van en ik wilde hem graag dat citaat voorleggen, maar helaas. Het blijkt dat optreden het belangrijkste gedeelte is van Lamb Of God 'en eigenlijk van elk andere band'. Dit verklaart het overdreven aantal live-dvd's van de Amerikaanse metalband wellicht. 'Het liefst zou ik ook alleen puur willen optreden. Vroeger kon dat, toen we nog alles zelf deden. Maar nu wil een label graag een album zien en dergelijke. Ik heb echt een grote hekel aan dat hele proces.' Toch valt op dat er desondanks een camera hing in de studio, zodat door de fans online gekeken kon worden naar het proces rond Wrath. 'Dat was dan ook zeker niet mijn idee. Daar hoeven echt geen camera's bij wat mij betreft, gelukkig heb ik hem dan ook niet op m'n neus gekregen, dat is niks voor mij.'
Lamb Of God
Misschien hebben de heren vooral een grote hekel aan de studio, omdat ze Metallica hierdoor een keer hebben moeten laten schieten. 'Eigenlijk zouden we al veel eerder met ze op tour gaan, maar we waren toen echt druk bezig aan ons laatste album. Gelukkig hebben we uiteindelijk nog iets kunnen regelen en staan we ze deze zomer bij.' De heren staan namelijk tot en met september op de planken met Mastodon en Metallica. Opgevuld met heel wat concerten op eigen houtje, zoals in de Melkweg. 'Dat vind ik overigens echt een prachtige zaal, ik heb erg veel zin in dat optreden. In Nederland is het publiek altijd lekker uitbundig, dat merkte je ook vandaag weer.' Hoewel vandaag het aantal nieuwe nummers erg minimaal was, zal het in Amsterdam veel meer aandacht krijgen. 'Kijk, op festivals komen ook veel mensen die graag de oude nummers willen horen. Hierdoor hebben we iets minder nieuwe nummers gespeeld. In de Melkweg hebben we ook minder haast, dus kunnen we iets uitgebreider op Wrath ingaan.'
Wat tijdens het optreden opvalt, is de toch wat warrige houding van de zanger. 'Ik wil graag alle bands bedanken die vandaag gespeeld hebben', terwijl eigenlijk iedereen weet dat hij werkelijk geen idee heeft wie er reeds gespeeld hebben. 'Ook komen er natuurlijk nog geweldige bands, ik wil dat iedereen applaudisseert voor Down, Slipknot en Metallica'. Wat opvalt is dat hij Korn vergeet, iets waar ik hem mee kan confronteren tijdens dit interview. 'Ik moet toegeven inderdaad helemaal niks met hun muziek te hebben. Ik heb ze hier wel even gesproken en het zijn best aardige jongens. Dat ik ze niet genoemd heb is overigens echt niet expres, ik had gewoon wat moeite met de line-up voor de geest te halen.' Ach, toch is het vast geen toeval dat de heren van Lamb Of God precies al de interviews hebben gepland tijdens het optreden van Korn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top