Noisettes – Wild Young Hearts

Noisettes - Wild Young Hearts‘Kick, snare, hat, ride!’ Even denk ik naar de oude Moloko te luisteren als ik de single “Don’t Upset The Rhythm” luister, want die band heeft dezelfde vrolijke en aanstekelijke vibe als Noisettes in dit nummer tentoonspreiden. Zoals ook de stem van zangeres en bassiste Shingai Shoniwa wel wat wegheeft van die van Roisin Murphy. De single is overigens niet helemaal representatief voor de cd. Die trapt af met een lief akoestisch nummer, om er dan in te knallen met “Don’t Upset The Rhythm”, maar vervolgens volgt er een aantal minder dansbare nummers, waarin vooral soul de boventoon voert. En dan komt ineens de vergelijking met Duffy om de hoek kijken. “Every Now And Then” had bijvoorbeeld zo van haar kunnen zijn. Voor de fans van Noisettes’ vorige cd, What’s The Time Mr. Wolf?, zal deze cd een kleine schok zijn: de gitaren zijn nagenoeg afgezworen en er is plaatsgemaakt voor retecommerciële popmuziek. Die overigens zeker niet slecht is, maar niet geheel in de lijn der verwachtingen ligt, en ook wel een beetje twijfel oproept over de achterliggende motieven. Voor wie dat geen probleem is, is Wild Young Hearts echter een prima, soulvolle cd voor een rustig avondje op de bank.


mij=Mercury / Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.