Still Flyin' – Never Gonna Touch The Ground

Still Flyin' -  Never Gonna Touch The GroundEven dacht ik dat ik het adres van Gr. R. moest gaan vragen om deze cd door te kunnen sturen, want toen ik het openingsnummer hoorde van Still Flyin’s cd Never Gonna Touch The Ground, hoorde ik toch echt een reggaenummer. Maar werd ik nou op het verkeerde been gezet? “Following The Itinerary”, dat daarop volgt, lijkt namelijk weer meer op een nummer van The Polyphonic Spree, terwijl het derde nummer, “Forever Dudes”, voorzien is van een ska-achtig tropisch deuntje, inclusief blazers. Ja, met Still Flyin’, een 15 man/vrouw sterk collectief rond singer-songwriter Sean Rawls, kun je alle kanten op en dat gebeurt dan ook veelvuldig op deze debuutplaat. Van Afropopgitaren tot skabeats, tot een Bananarama-pastiche (“No Go-Kart Ideas”), alles is mogelijk, en alles klinkt ook even overtuigend. Die 15 verklaart trouwens wel meteen waarom je op vrijwel elk nummer zo ongeveer een heel koor hoort zingen, zoals bij The Polyphonic Spree dus. Muzikaal is ook I’m From Barcelona een hele mooie vergelijking. Daar moet je dus maar net van houden. Zeker is wel dat Still Flyin’ met muzikanten van Architecture in Helsinki en Love Is All aardig wat kwaliteit in huis heeft en garant staat voor een vrolijke en zeer dansbare live-show, ideaal dus voor de zomerfestivals. Goeie timing.


mij=Moshi Moshi / Coop / V2

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven