Celesty – Vendetta

Celesty - VendettaAls ik naar Vendetta, het vierde album van Celesty, luister, dan vind ik het opmerkelijk wanneer ik lees dat ze in augustus voor het eerst buiten thuisland Finland zullen optreden. Nu weet ik niet hoe de vorige drie albums klinken en hoe ze hun muziek live ten gehore weten te brengen, maar Vendetta komt over als een zeer solide album. De krachtige, melodieuze powermetal van deze heren knalt lekker uit de speakers. De vocalen van Antti Railio zijn zeker goed te noemen en zeer geschikt voor dit genre. De nummers zijn goed opgebouwd en prima uitgevoerd. Qua stijl moet je verder denken aan bands als Rhapsody Of Fire en Power Quest. Het absolute hoogtepunt van de cd is de ruim veertien minuten durende afsluiter van het album “Legacy Of Hate Pt. 3” (de Japanse bonustrack voor het gemak even niet meegerekend). Dit is een echt episch nummer, bestaande uit vier delen, waarin vele stijlen en elementen samensmelten tot de climax van het album. Zo zingt gastvocaliste Suvi-Tuuli Dietrich hier verdienstelijk op mee, is er voldoende ruimte voor een instrumentaal deel en wordt het afgesloten met een zeer krachtig stuk waarbij het richting de death metal gaat. Vandaar dat ik terugkom op mijn bevreemding dat er tot nu toe maar een buitenlandse gig op de agenda staat, maar daar zal ongetwijfeld verandering in komen als ze zo door gaan.


mij=Spinefarm / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top