Jackie Greene – Giving Up The Ghost

Jackie Greene - Giving Up The GhostTja, zingen ‘I Have No Faith In Politicians’ en dan met de andere band waar je in speelt, Phil Lesh And Friends (van de bassist van Grateful Dead), spelen voor Barack Obama. Ik vind het vreemd. Degene die zich zo gedraagt is Jackie Greene en de tekst is te vinden in “I Don’t Live In A Dream” op de cd Giving Up The Ghost. Als ik me verder verdiep in de cd dan snap ik waar deze tegenspraak vandaan komt: de cd is in Amerika al een jaar uit. En in een jaar kan er veel veranderen. Jackie Greene komt uit Californië en is nog steeds geen dertig jaar oud. Het knulletje brengt echter een heel volwassen plaat. Dat kan ook niet anders, want er is een indrukwekkend aantal artiesten dat hun medewerking verleent. De belangrijkste wat mij betreft is Steve Berlin van Los Lobos, die voor de de productie tekent, maar ook laat horen dat hij multi-instrumentalist is. En als we het toch over bekende namen hebben dan noem ik ook maar even Dave Hildago die op twee tracks meedoet, drummer Pete Thomas (Elvis Costello), Mic Gillette (Tower Of Power) en Larry Campbell (Bob Dylan). Greene zoekt het in de americana, maar dan wel in een dichtgesmeerde, wat brave sound die mij echt iets lijkt voor de Amerikaanse markt. Niet dat Greene er niet mag zijn. Integendeel, zijn stem is prachtig en de liedjes zijn oké. Ik vind de nummers alleen erg volwassen klinken, en dan wil ik in ieder geval niet horen van een knulletje van nog geen dertig. Alsof er niets meer te ontdekken valt.


mij=Freeworld / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top