James Taylor – Sings Covers

James Taylor - Sings CoversVan James Taylor ken ik eigenlijk niet meer dan de nummers die de meeste mensen wel kennen, zoals “You’ve Got A Friend” en “Fire and Rain”. Die laatste is ook echt van hem, maar het eerste nummer is origineel van Carole King. Zo heeft James Taylor de afgelopen decennia zeer regelmatig nummers van anderen vertolkt, maar nog nooit is daar een overzicht van verschenen. Tot nu dan. Sings Covers is een alleen in Nederland uitgebrachte heruitgave van zijn vorig jaar verschenen Covers, aangevuld met nieuwe nummers, die hij nog niet eerder op cd had gezet. De cd is een mix van heel bekende nummers (zoals “Suzanne” van Leonard Cohen, “Summertime Blues” van Eddie Cochran en “Knock On Wood” van Eddie Floyd) en wat onbekendere (zoals “Wichita Lineman” van Jimmy Webb/Glen Campbell). Taylor overgiet alle nummers met de van hem bekende saus van pop met country, folk en blues, en combineert die met zijn warme, gevoelige stem. Hier en daar doet het qua sfeer wat denken aan de akoestische Jackson Browne, en uit mijn mond is dat een groot compliment. Verrassend wordt het (uiteraard) nergens, aangezien hij de nummers al vaak live heeft gespeeld, maar een buil kun je je hier dan ook niet aan vallen. Mooi overzicht van mooie nummers.
James Taylor speelt morgen op North Sea Jazz


mij=Hear Music / Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.