KMFDM – Blitz

KMFDM - BlitzHet was memorabel, het “afscheidsconcert” van Nine Inch Nails in de Bijlmer Bierhal. Trent Reznor houdt er voorlopig mee op met NIN, en gaat andere dingen doen. We zullen ongetwijfeld nog wel van ‘m horen. Ondertussen blijven een hoop andere bands gewoon doorgaan om het industrialvaandel hoog te houden. Een ervan is KMFDM (meest gangbare verklaring: Kein Mitleid fur die Mehrheit). Ook al zo’n band met een grote man, Hamburger Sascha Konietzo, en een niet aflatende stroom aan bandleden en andere medewerkers. Al doet zijn vrouw Lucia Cifarelli toch al weer een tijdje mee. Konietzo is inmiddels al 25 jaar bezig met KMFDM, langer dan NIN! en weet toch regelmatig weer te verrassen. Blitz, even tellen, inderdaad vijf letters, zoals de meeste van zijn releases, is zijn jongste release redelijk old-skool industrial. Opener “Up-Uranus” – he bah, een Duitser met humor – stampt er meteen in en het tempo blijft hoog. De hele plaat is eigenlijk bijzonder dansbaar en het sterke punt van KMFDM, de afwisselende zang van Konietzo en Ciffarelli wordt goed uitgespeeld.Geinig is de cover van Human League’s “Being Boiled”. Blitz is geen wereldschokkende plaat maar desalniettemin bijzonder genietbaar. En daarmee had KMFDM in ieder geval beter mee in het voorprogramma van NIN gepast dan het bloedsaaie Mew


mij=Metropolis / ADA / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven