The Panicks – The Complete Recordings

The-Panicks_Complete-Recordings.jpgZoals Gear Fab Records eerder al de complete recordings van The Monocles en The Higher Elevation uitbracht nadat deze bands figureerden op een van de deeltjes Psychedelic States, zo hebben ze dat nu ook gedaan met The Panicks. Treat Me Right en You’re My Baby bleken slechts de twee singles te zijn die The Panicks midden jaren zestig uitbrachten. De rest van hun oeuvre lag ergens in een kelder vergeten te zijn. Nu moeten we ons niet teveel voorstellen van de grootte van dat oeuvre. Alles wat ze opgenomen hebben is op deze ene cd terug te vinden. We hebben het dan over zes instrumentale versies van een aantal van hun liedjes, een alternate version en de slechts acht liedjes die niet eerder de muziekstudio verlaten hadden. Althans niet in een opgenomen versie. The Panicks – de k kwam er toen een New Yorkse band met de naam The Panics (nee, niet deze) net iets eerder een plaat uitbrachten – waren een van die typische garagerock-acts waar het midden van de jaren zestig zo rijk aan was. Het amateurniveau zijn ze nauwelijks ontstegen, maar een aanstekelijk enthousiasme, een overdosis energie en een rauwheid die alleen maar in een kelder of garagebox kan ontstaan blijkt genoeg. I’m Gonna Leave, You Laughed, I Cried en Treat Me Right zijn te goed om op een plank weg te zetten als het product van de puberhype die garagerock ooit was.


mij=Gear Fab / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top