Florence and the Machine – Lungs

Florence and the Machine - LungsAan hippe Britse vrouwenstemmen deze zomer geen gebrek: na Little Boots en La Roux (die van de enorme kuif) is er nu Florence and the Machine, met zangeres / harpiste Florence Welch aan het roer. Wat ze gemeen heeft met Little Boots en La Roux is in elk geval dat ze al een hype was voor haar plaat überhaupt uit was. Florence is vast een kind van de jaren tachtig en negentig, want single “Rabbit Heart (Raise It Up)” had van The Eurythmics kunnen zijn en de cd sluit af met een prima cover van Candi Staton, “You Got The Love”. Na het aanstekelijk springerige gitaarnummer “Kiss With A Fist” laat Florence vervolgens op het toepasselijk getitelde “Drumming” horen dat ze haar mosterd daarnaast ook nog bij Kate Bush heeft gehaald. Kortom, Florence heeft een prima stem, met een ruim bereik, maar helaas vliegt de plaat hier en daar uit de bocht door te veel bombast en instrumenten tegelijkertijd. Een beetje meer ingehoudenheid, zoals op “Between Two Lungs”, was wat mij betreft veel geslaagder geweest. Wie van de drie in de eerste zin genoemde dames nou eigenlijk wint, durf ik niet te zeggen. Ze hebben alledrie een welkome eigenheid die gehoord mag worden. Fijne tegenhangers voor Duffy, Lily Allen en aanverwante meisjes.


mij=Island / Universal

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven