Patterson Hood – Murdering Oscar (and other love songs)

Patterson Hood - Murdering Oscar (and other love songs)Van de Drive-By Truckers kwam eerder dit jaar zoethoudertje Live From Austin, TX uit. En voor wie geen genoeg kan krijgen van de fijne stem van Patterson Hood verschijnt er nu ook nog een solo-cd van zijn hand. Het is een cd met een beetje een raar verhaal. De opnames stammen namelijk al van vier jaar terug. De Truckers hadden toen even een korte pauze en Hood stond op het punt om vader te worden van Ava Ruth. Hij greep die gelegenheid aan om liedjes op te nemen die al een tijdje op de plank lagen. De oudste liedjes stammen uit 1994, zelfs nog van voordat er überhaupt sprake was van de Drive-By Truckers. Een ervan heeft de macabere titel “Heavy and Hanging” en daarin verhaalt Patterson over de zelfmoord van Kurt Corbain die plaatsvond op het moment dat hij net naar Athens was vertrokken om een nieuw leven te beginnen. Hij nam het op met onder andere Will Johnson die ook nog in enkele andere liedjes meespeelt net als enkele Truckers. Opmerkelijkste gast is echter Patterson’s vader David die bas speelt op het R&B-achtige “Back Of A Bible” dat Hood daadwerkelijk schreef op de lege pagina’s die altijd achterin een Gideon-bijbel zitten en die in zo ongeveer elk Amerikaanse hotel liggen. De sound van Murdering Oscar is een beetje rommeliger en minder groots dan dat van de Drive-By Truckers cd’s. Maar ook als Hood zich op die manier aan je presenteert scoort dan hij een ruime voldoende. En doordat Hood in zijn teksten meer kiest voor de ik-vorm (bijvoorbeeld in “Grandaddy” dat hij schreef vlak voor de geboorte van zijn dochtertje) geven ze een prettig inkijkje.


mij=Ruth St / Ato / Ada / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven