Laura Gibson – Beasts Of Seasons

Laura Gibson - Beasts Of SeasonsBinnenkort komt Laura Gibson naar Nederland voor enkele optredens. Ik dub of ik bij een ervan een kijkje zal gaan nemen. Dat is niet omdat haar muziek me niet bekoren kan. Dat is juist het punt. Haar nieuwe cd Beasts of Seasons behoort vast en zeker tot de fraaiste folk / singer-songwriter-albums die er tot nu toe verschenen dit jaar. Het probleem zit ’em vooral in de manier waarop ze dit live gaat brengen. Ik vrees namelijk dat Laura alleen, gewapend met een akoestische gitaar op het podium zal staan en dan kon haar muziek wel eens totaal niet uit de verf komen. De pracht van Beasts of Seasons zit ’em namelijk in de muzikale omlijsting. Die geeft haar lichthese stem en sobere gitaarspel precies die draai die het bijzonder maakt. De aanvulling bestaat onder meer uit een in de schaduw staande tweede stem (“Funeral”), subtiel koperwerk in combinatie met ijzig elektrisch gitaarwerk (“Shadows on Parade”) en het gedragen vioolspel van Eyvind Kang (o.a. “Where Have All Your Good Words Gone”). Ze laten Gibson’s liedjes fragiel en verstild, maar gelijk ook weer niet ondraagbaar licht. Die balans vinden, dat is ook wel een verantwoordelijkheid die je in handen kunt geven van producer Tucker Martine. Hij presteerde hetzelfde al op meerdere albums van Laura Veirs. Dat die ook nog even mee komt zingen, dat zal niemand verbazen. De vraag is nu alleen nog of ze allemaal in de gitaarkoffer van Gibson passen. Ik vrees van niet.


mij=Souterrain / Konkurrent

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.