The Apers – You Are Only As Strong As The Table You Dance On

The Apers - You Are Only As Strong As The Table You Dance OnThe Apers behoren tot een uitstervend ras. Een ras van echte punkrockers, mannen die de herinnering aan de Ramones levend willen houden, gitaristen die aan drie akkoorden genoeg hebben. Toen gitarist en tekstschrijver Marien Nicotine de band twee jaar geleden de rug toekeerde waren we even bang dat het afgelopen zou zijn met hardwerkende punkers uit Rotterdam. Niets is minder waar. Op You Are Only As Strong As The Table You Dance On brengen de heren het plezier terug in hun muziek. Na dertien jaar vinden Keven Aper en zijn gezelschap het wel genoeg geweest met nummers over geweld en andere uitspattingen. En dus zingt Kevin – die voor het eerst ook de teksten schreef – over luchtigere onderwerpen. En over zijn liefdesverdriet. Muzikaal is er niet zoveel veranderd als de band ons doen wil laten geloven. Jazeker er zijn wat verdwaalde pianodeuntjes te horen (“Always Have Paris”) en er wordt wat geëxperimenteerd met praatzang (“Every Day Is A Rock ‘n Roll Day”), maar verder is het toch weer recht-toe-recht-aan punkrock dat You Are Only As Strong As The Table You Dance On domineert. Gelukkig maar. Dit nieuwe album verschijnt overigens bij het Amerikaanse label Asian Man. Een klein label dat ook Screeching Weasel en Riverdales onder contract heeft en in het verleden platen uitbracht van New Found Glory en Alkaline Trio. De Rotterdammers bevinden zich dus in goed gezelschap. Met dit schijfje kunnen The Apers met een gerust hart het podium weer op. Daar zien we ze toch het liefst.


mij=Asian Man / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.