The Scene Is Now – Total Jive

Total-Jive_The-Scene-Is-Now.jpgVorig jaar kregen we al een keurige reissue van het debuut van The Scene Is Now, het vanwege titel en prijsnummer “Yellow Sarong” niet snel te vergeten Burn All Your Records. Eerder dit jaar zagen we hun derde plaat, Tonight We Ride. Voor ons ligt nu Total Jive, de tweede, wat poppiër plaat van deze New Yorkse band. Aan de naam van de band en de titels van hun platen valt het al af te lezen: deze jongens zijn niet van de straat. Nerveuze, New Yorkse postpunk, no wave verwant aan het werk van James Chance (The Contortions, James White & The Blacks), met de tong firm in cheek. Maar even goed leunend op Magazine en zelfs Captain Beefheart. Al hun songs hebben in de basis dezelfde ingrediënten: schurende gitaren die op de loop gaan met de hakke-tak-beat van de drummer en de rollende lijnen van de bassist.Yo La Tengo maakte een prachtige eigen versie van het eerder genoemde “Yellow Sarong” en verklaarden zich tot groot bewonderaars. Zoals Nirvana de carrière van The Meat Puppets weer leven in wist te blazen, zo zou het toch aardig zijn als die andere helden uit de jaren negentig eens meer gingen roepen over hun voorbeelden. Want na diverse reïncarnaties schijnt The Scene Is Now het nog steeds te proberen.


mij=Lexicon Devil / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven