Apostle Of Hustle – Eats Darkness

Apostle Of Hustle - Eats DarknessEen van de vele vertakkingen van de grote Broken Social Scene-boom is Apostle Of Hustle, de band rond gitarist Andrew Whiteman. Met zijn eigen band Apostle Of Hustle is hij intussen bij zijn derde langspeler aanbeland, die vanzelfsprekend via het BSS-label Arts & Crafts het daglicht ziet. Het is een behoorlijk wisselvallig plaatje geworden, dat staat voor mij vast na een paar draaibeurten. Een handjevol behoorlijk sterke indierock-songs wordt hierop afgewisseld met een paar absolute draken. Zo is er het pakkende “Soul Unwind”, met zijn sterke refreintje, en is er ook nog het sterke “Xerses”, met een geweldig stuwend baslijntje welke mij wat doet denken aan die ene soloplaat van Pinback’s Rob Crow. Daarnaast vinden we echter de poging-tot-indie-reggae “Perfect Fit”, waar eenvoudigweg niet door te komen is, terwijl ook “Whistle In The Fog” niet echt een hoogtepunt te noemen is. En zo wisselen aardige en matige songs elkaar over de gehele linie van de plaat af. Daarnaast werkt de productie ook niet echt mee, waar reguliere BSS-gerelateerde platen altijd een erg rijk en vol geluid hebben is deze plaat erg Spartaans opgenomen: je hoort eigenlijk alleen drums, bas en een gitaar, met hier en daar wat studio-verrijkingen. Wat ook niet echt meehelpt is dat de band het nodig vond om overal samplecollages tussen de nummers door te plaatsen, wat de continuïteit van de plaat ook niet echt ten goede komt. Een iets betere kwaliteitscontrole en een rijkere productie hadden deze plaat toch wel beter beluisterbaar kunnen maken. Nu blijft er niets meer of minder over dan een wisselvallige indieplaat.


mij=Arts & Crafts / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven