Coparck – A Dog And Pony Show

coparck- a_dog_and_pony_show.jpgNiet dat ik een liefdedeskundige ben, maar het kan verkeren: zo ben je helemaal hoteldebotel van iemand en zo zit je jezelf af te vragen waar die zotte verliefdheid vandaan kwam. Je bent dan van de roze wolk af en weer met beide voeten op de grond om een tijdje later weer in dezelfde val te stappen. Ook in de muziek kun je helemaal weg zijn van een album. Zo zijn er dankzij mijn enthousiasme over het debuut Birds, Happiness & Still Not Woried zeker vijf exemplaren in mijn vriendenkring verkocht. Maar aan de liefde kwam langzaam een eind. Op de opvolger Few Chances Come Once In A Lifetime werd het experimentele ingeruild voor een meer commercieel geluid, en The 3rd Album vond ik bijna niet om door te komen zo saai. Toch was ik wel benieuwd hoe het nu verder ging met mijn oude liefde Coparck. Het kwartet heeft een extra gitarist erbij in Gijs Coolen van Woost en maakt zelfs gebruik van een gastmuzikant namelijk niemand minder dan trompetist Eric Vloeimans. Coparck lijkt zelf ook te beseffen dat het zo niet langer zo door kon gaan en mij zou verliezen, maar A Dog And Pony Show is een prima poging om de liefde weer terug te winnen. Het experiment is terug, ik word weer geboeid. Ideeën worden niet eindeloos gerekt, maar komen meer tot hun kern in kortere liedjes. Zo goed als hun debuut is misschien wel wat teveel gevraagd: maar mijn vrienden (en u lezer) kan ik aanraden om dit album zeker eens te beluisteren.


mij=V2

5 reacties

  1. Stonehead

    Het concert gisteren in Merleyn was meesterlijk! Alleen al de single “Dog and Pony Show” van dit album is echt heerlijk (let niet op de suffe clip, maar toch: http://www.youtube.com/watch?v=S8RgWDvVms4 )
    Wat is het toch een miskende fijne band ook. De zang van componist Odilo Girod zit live ergens tussen die van Eels en de Thrills in. Maar ja, dat soort intelligente popmuziek draaien ze al net zo min op 3FM.
    Ik ga als volgende maar eens Girod’s solo-album uit 2008 downloaden van http://www.chopwood.eu/, waar veel bijzonder pianowerk op moet staan.

  2. Mo

    @Stonehead, helemaal mee eens, ik heb er zaterdag ook van genoten. En de band had er zin in, met name de toetsenist straalde een ongekend enthousiasme uit.
    Jammer dat de band gaat stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven