One Without – Thoughts Of A Secluded Mind

One_Without-Thoughts_Of_A_Secluded_Mind.jpgThoughts Of A Secluded Mind is het debuutalbum van de Zweedse band One Without. De twaalf nummers op het net iets meer dan 53 minuten durende album vormen een solide geheel. Een zangeres, Catrin Feymark, met een goede cleane zangstem. Dat klinkt helemaal niet verkeerd denk ik bij mijzelf, erg aangenaam om naar te luisteren. Ze wordt regelmatig bijgestaan door de screams van gitarist Kenny Boufadene, maar deze zijn redelijk naar achteren in de mix geplaatst. De stevige, maar met name melodieuze female fronted rock/metal, met een beetje death metal inslag, blijft hierdoor toch behoorlijk toegankelijk. One Without is te vergelijken met bands als Lacuna Coil en Beseech, maar misschien nog wel het meest met Deadlock, zij het wat minder experimenteel. De muziek is verder meer dan prima te noemen, hooguit dat ze op een volgend album nog wat kunnen werken aan een eigen stijl, en er meer originaliteit in kunnen brengen. Deze plaat moet je gewoon lekker opzetten en genieten als geheel en niet van bepaalde nummers in het bijzonder.


mij=Lifeforce / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top