Ricky Warwick – Belfast Confetti

Ricky Warwick - Belfast ConfettiMooi spul die interwebs. Het is een puike methode om je research te doen. Ik vraag me echt af hoe de Bert van der Kamps, Hans van der Heuvels en Swie Tio’s dat vroeger deden. Momenteel luister ik naar Wild and Wonderful, van The Almighty, een band die op File Under nog niet langs gekomen is, maar bij doorkomst onmiddellijk richting Prikkie gezonden wordt. Ouderwetse metal, de heren hebben ooit nog in het voorprogramma van Maiden gespeeld. Vrij obligaat spul dus. Ik luister ernaar omdat ik al surfend naar meer info over Ricky Warwick erachter kwam dat Ricky in betreffende metal band zingt. Dat verbaasde me even want Warwick vierde soloplaat heeft niets, maar dan ook helemaal niet met metal te maken. Sterker nog, op Belfast Confetti probeert de man alles uit behalve metal! Ierse folk, Amerikaanse FM Rock, Britpop, wat knuffelrock zo af en toe, niks is te gek voor Warwick. En zo af en toe is alleraardigst. Maar je wordt horendol van de constante wisselingen in stijl. Zelfs een beetje alternatief radiostation maakt het niet zo bont. Kortom, met Belfast Confetti bewijst Warwick dat hij een veelzijdig man is, maar alsjeblieft Ricky, spreid dat uit over meerdere platen…


mij=DR2 / Suburban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven