Ronny Munroe – The Fire Within

Ronny Munroe - The Fire WithinIn juli was daar het bericht dat Metal Church ermee stopte, naar het zich laat aanzien deze keer definitief. Het omvallen van label SPV was het laatste duwtje. Eerlijk gezegd was ik daar niet zo rouwig om, want over het laatste Metal Church-album was ik niet erg enthousiast. De progrockband van gitarist Kurdt Vanderhoof, Presto Ballet, bevalt me stukken beter. Dat heeft in niet geringe mate te maken met de zangers. Laat nou net de zanger van Metal Church, Ronny Munroe, met The Fire Within zijn eerste solo-album hebben uitgebracht. Net als bij Metal Church hoor ik een soort kruising tussen Bruce Dickinson en Biff Byford, maar dan met een heel beperkt bereik, en bovendien met grote regelmaat op en over het randje van vals. Er schijnen bewonderaars van de man te zijn. Ik snap echt niet waarom. Het songmateriaal is dan ook nog eens akelig voorspelbaar, zonder noemenswaardige creativiteit in de arrangementen. Er schijnt bijgedragen te worden door Michael Wilton (Queensrÿche), maar ik hoor het er niet aan af. Merkwaardig genoeg is het de afsluitende cover, Rainbow‘s “Man On The Silver Mountain”, die me nog het beste bevalt. Natuurlijk komt Munroe niet over Dio’s uitvoering heen, maar het is zowaar verdienstelijk. Het album hangt op dat moment bij mij al boven de prullenbak.


mij=Metal Heaven / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven