Steve Morse Band – Out Standing in Their Field

Steve Morse Band - Out Standing in Their FieldToen Steve Morse zo’n dertien jaar geleden ermee instemde om Deep Purple te versterken, was mijn eerste gedachte ‘oh jee, dit gaat ten koste van zijn solo-albums’. En ja hoor, daar waar er eerst om het jaar een cd verscheen, moesten we sindsdien veel langer wachten op een nieuwe release. Ditmaal duurde het zelfs vier jaar. Maar goed, genoeg geklaagd, Out Standing in Their Field is eindelijk uit en het resultaat mag er wederom zijn. Biedt de cd iets dat we nog niet eerder van hem hebben gehoord? Welnee! Vinden we dat een probleem? Welnee! Morse is al sinds jaren één van mijn favoriete gitaristen en ook hier laat hij weer horen waarom. Bijgestaan door zijn trouwe virtuoze vriendjes Dave LaRue op bas en Van Romaine op drums trakteert hij de luisteraar op een bonte mix van snelle, compacte en griezelig strak gespeelde rock-instrumentals, afgewisseld met rustigere lyrische nummers, en zelfs een opzwepend country-uitstapje alsof zijn oude band Dixie Dregs nooit uit elkaar is gegaan. Tot slot laat Steve (is het u ook opgevallen dat zoveel goede gitaristen Steve heten?) nog even fijntjes horen waartoe hij in staat is op de akoestische gitaar. Het zwaar op barokmuziek leunende slotstuk is vooral een lesje in nederigheid voor akoestische amateurgitaristen zoals ikzelf. Een les waar ik de komende maanden nog regelmatig wanhopig aan zal terugdenken als ik ‘s avonds laat in mijn muziekkamer weer zit te zwoegen op de zoveelste onmogelijke passage in een luit-suite van Bach. En bedankt, Steve!


mij=EDEL / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven