Steve Vai – Where The Wild Things Are

Steve Vai - Where The Wild Things AreSteve Vai is op tournee geweest. Een tijdje geleden alweer hoor, maar toch. Dus in plaats van zich eindelijk eens op dat nieuwe studio-album te storten, besloot Vai eerst al zijn energie en marketingtechnisch denken op een live cd/dvd te richten. Inderdaad, na ontelbare Archives vol. x, een cd met piano-uitvoeringen van zijn klassiekers, de cd/dvd met het Metropole Orkest, de Vai-karaoke-set Naked Tracks en een tegen betaling (!) te bekijken homevideo waarin de band een moppie op straat speelt en daarbij compleet wordt genegeerd door het voorbijlopend publiek, heeft Vai wéér een nieuwe manier gevonden om zoveel mogelijk geld te verdienen aan oud materiaal. Dat de dvd een uitgebreidere setlist heeft dan de cd, en bovendien apart dient te worden aangeschaft, getuigt ook niet echt van vrijgevigheid. Tenslotte schijnt er nog iets te bestaan als een exclusieve pre-order digital download met nog wat meer tracks, heel toepasselijk Where The Other Wild Things Are geheten, maar eerlijk gezegd kan me dat niet zoveel meer schelen. Natuurlijk klinkt het allemaal weer fan-tas-tisch, maar ja, wat wil je, Vai staat er om bekend dat hij live-opnames achteraf in de studio tot in de kleinste details verknipt en oppoetst. Daar is hij dan wel eerlijk over, maar je kunt je afvragen in hoeverre je dan nog naar een echte live-registratie luistert. Weet u? Eerlijk gezegd heb ik het even helemaal gehad met die inhalige ijdeltuit. Eerst een cd met nieuw materiaal, dan praten we verder.


mij=Favored Nations / Rough Trade

3 reacties

  1. Remi Westdijk

    Als ik me niet vergis behoort een recensie over het produkt in kwestie te gaan. Geen info over de setlist ( die toch beduidend anders is dan zijn voorgaande dvd’s), geen woord over de extra’s, de bandleden, de speelduur….
    Jij vindt Vai een “inhalige ijdeltuit”, prima, maar niemand kan uit jouw rencensie halen of hij/zij de dvd nou wel of niet aan moet schaffen, puur gebaseerd op het gebodene. En dat is nogmaals wel het doel van een recensie. Jij vraagt je af en hoeverre je nog naar een live-registratie zit te luisteren. Er zitten genoeg kleine schoonheidsfoutjes in, dus het is niet compleet gefilterd en aangepast in de studio. Het is dus gewoon een legitieme liveregistratie waarbij veel tijd in het mixwerk en de beeldkwailiteit gestopt is, een enkele overdub daargelaten. Je zal als artiest wel moeten als jouw dvd op wil vallen tegenwoordig.
    Persoonlijk vind ik deze dvd een mooie opvolger van zijn Live in Astoria dvd uit 2001. Betere beeld- en geluidskwailiteit, grotendeels andere setlist ( Tender Surrender, Die to live!), een nieuwe ( op Dave Weiner na) interessante begeleidingsband, en genoeg extra entertainment ( behind the scenes, bandinterviews) wat in totaal 3 uur en 40 minuten duurt. Wat mij betreft voor de liefhebbers verplichte kost. Als de man dit soort produkten af blijft leveren mag ie van mij lekker inhalig blijven….

  2. Anjaaah

    Conclusie: de liefhebber weet het toch allemaal wel, en koopt dit ‘product in kwestie’ (verplichte kost immers). De niet-zo lief-hebber weet het ook allemaal wel, en koopt dit dus niet. Prima lijkt me?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven