Tokio Hotel – Humanoid

Tokio Hotel - HumanoidIk had deze week een date met een leuke meid, die overigens net als ikzelf tegen de dertig loopt. Omdat ze veel met kunst en ontwerpen bezig is, reist ze veel door heel Europa. Maar hoe was ze daar dan ooit zo bij gekomen? Blozend onthulde ze dat ze jaren geleden bij een fanclub van Tokio Hotel was gegaan, die de groep door allerlei landen heen volgde. (Mijn eerste reflex op die onthulling: dat heb ik weer – mijn eerste vriendin was gek op Hanson.) Zodoende had ze allerlei goede vriendinnen leren kennen in Duitsland, Spanje en Frankrijk, en van het een kwam het ander. Volgende vraag: maar wat vind je dan van Humanoid, het langverwachte derde album? Nou, dat het steeds meer een Bill– en Tom-album was geworden. Volgens haar waren die voortdurend op en neer naar de VS gevlogen om vanalles op te nemen, terwijl Georg en Gustav een beetje zaten te niksen in Duitsland. Ik kon aanvullen: en Humanoid is weer minder punk geworden dan Zimmer 483 al werd. Bill heeft zelfs de autotune gevonden. Ja, maar dat vond ze allemaal niet zo belangrijk. Nee, het ging haar veel meer om de teksten. En dat ik vooral gehoord moest hebben dat de tegelijk uitgebrachte Engelse versies nu eindelijk wel goed zijn, want dat was op Scream (een Engelse compilatie) nog niet zo. Waarschijnlijk gaat Tokio Hotel met deze wereldwijd tegelijk uitgebrachte plaat hier te lande nauwelijks nieuwe fans scoren. Humanoid is veel meer een cadeautje voor de huidige. Kunnen die tenminste weer lekker op reis.


mij=Cherry Tree / Universal

49 reacties

 1. Ludo

  benieuwd of deze de 306 reacties breekt (van die 1e TH recensie) dat moet wel een FU record zijn. als we ditmaal bij pakweg 50 blijven steken kunnen die gasten wel inpakken, dan is ‘t gedaan met hun populariteit.

 2. Stonehead

  Zeg, natuurlijk verwacht ik niet wéér 306 reacties. Humanoid is in de Album Top 100 op dutchcharts.nl in de tweede week al van 6 naar 35 gezakt. Op Wikipedia staat op het moment van schrijven (twee weken na de release) zelfs nog steeds dat er geen releasedatum is. Of de hype is over, of de promotie loopt (nog) voor geen meter, of de mensen vinden het album gewoon niet zó goed dat ze hem ook kopen. Ik denk een combinatie van alle drie. Maar het zal ongetwijfeld toch wel weer een succes worden, want de liedjes zijn weer moedervriendelijk veilig en de elektrische gitaren raggen bijna zo robijnzacht als Snow Patrol. Al is de break in “Screamin'” dan wel weer leuk gevonden. En het Blue Monday-stukje in “Hunde”. Maar echt, je mist geen bal aan Humanoid. Het is precies de niet-spannende wat-volwassenere plaat die je verwacht. Niet goed, niet slecht (en daarom misschien dus inderdaad wél slecht maar allez, die jochies hebben zich het schompes getourd, het is een wonder dat de plaat er überhaupt is.)
  Wat voor een muzieksnob zou ik trouwens zijn als ik me ga afzetten tegen de Tokio Hotel-fanbase zoals Guuz Hoogaerts dat in de Revu deed? Dat de vorige keer een analfabete menigte hier zich woedend kwam roeren was leuk hoor, maar stiekem hoop ik dat Tokio Hotel-fans van 14 jaar een band als Rise Against ook ooit zullen waarderen. Of dat My Chemical Romance-fans ooit overstappen naar Coheed & Cambria, of naar rare jpop. En ja, Tokio Hotel is typisch zo’n band waar je als meisje voor valt omdat de zanger er zo intrigerend uitziet. So? Wees eerder blij dat ze überhaupt niet aan complete randdebielen als Nick & Simon beginnen!

 3. Danny

  Ik prefereer MCR boven Coheed & Cambria en vindt Nick en Simon en al die andere palingvissers een veel authentieker imago hebben dan onze Duitse vrienden. Dan maar een muzieksnob…hoewel toegeven dat je Nick & Simon best soms kan pruimen valt denk ik niet onder snobisme

 4. Volgens de credits hebben vijf, zes mensen zowel aan de teksten als aan de muziek gesleuteld. Als die teksten veel moelukke woorden, verrassende inzichten of doorwrochte filosofietjes hadden bevat, soit. Maar net als bij de muziek is voor een Een Uitleg Vatbaar-aanpak gekozen. Zoals Entertainment Weekly terecht constateerde: de titel van de plaat is niet zomaar gekozen, dit is zielloze computermuziek.

 5. Hmmzz als een van de weinig mannelijke TH-fans zal ik dan maar eens even gaan reageren. Ik heb het album bestleld VOORDAT het uit was.. En eerlijk gezegd wilde ik mijn geld terug. Maar na 2x geluisterd te hebben ben ik het steeds beter gaan vinden. MAAR: Ik houd het toch maar nog steeds bij de eerste 2 albums.

 6. Ludo

  dat duurt nog even, voor de google-robotjes eroverheen zijn gegaan. (hoewel een groot gedeelte van de TH fans File Under al als startpagina heeft, natuurlijk)
  Nick & Simon schijnen fan te zijn van Nick Drake (die inmiddels inderdaad overal is te verkrijgen) Dat is als indiesnob toch ook wel ‘n beetje jammer.

 7. ylonka

  haha grappig om te zien dat er echt afgewacht wordt tot er een zinloze discussie komt tussen fans en haters. Ik vind het een hele positieve recensie, alles wat erin staat klopt, dus echt negatief gaan we er niet op reageren. Haha als meisje schaam je je kapot als je aan je vriendje moet vertellen dat je fan bent van Tokio Hotel, maar we zijn ook gewoon mensen hoor.
  Tokio Hotel is een beetje commerciele shit geworden, en dat durf ik als fan best toe te geven.

 8. ylonka

  trouwens, die CD hoes is inderdaad oerlelijk. Ik snap ook niet waarom alles zo robotachtig is, 98% van de fans zijn meisjes. En in twee talen uitbrengen is ook leuk voor ze, maar een tiener heeft niet zoveel geld op zijn bankrekening dat het alle twee de albums koopt, downloaden dus.

 9. Daan

  Wat een teleurstellende reacties, zeker van fan Ylonka. Stiekem hoopte ik al weer op dramatisch gehuil, gescheld en pubergedoe. Hier valt helaas dus niets te zeiken. Jammer, gemiste kans…..
  Bill has lost it!!!

 10. vonx

  het dwepen met prefab-sterren is al jaren voorbehouden aan teenagers, heerlijk toch? dat het muzikaal vaak niet zo heel veel voorstelt is geen probleem, de herinnering aan met posters behangen tienerkamer en het dwepen is toch hartstikke leuk?

 11. ylonka

  pubers worden ook volwassen
  ik geloof dat weinig ben opgeschoten met de periode waarin mijn kamer volhing met posters en mijn leven dag en nacht Tokio Hotel was,
  maar ik hou wel nogsteeds van hun muziek en hun doen.

 12. ylonka

  ‘benieuwd of deze de 306 reacties breekt (van die 1e TH recensie) dat moet wel een FU record zijn. als we ditmaal bij pakweg 50 blijven steken kunnen die gasten wel inpakken, dan is ‘t gedaan met hun populariteit’
  grow up
  dit is echt zielig

 13. sophie

  Hallo.. hier een puberende Tokio Hotel fan
  ik zou graag mijn mening over het nieuwe album met jullie willen delen.
  Eerst vond ik Humanoid helemaal klote.. maar nu ik ben gewend aan de nieuwe liedjes valt het allemaal best mee. Ik vind sommige liedjes wel kinderachtig, maar andere liedjes hebben dan weer een mooie boodschap, of hoe je dat ook wilt noemen. Al is het wel jammer dat Bill noten zingt die die helemaal niet kan halen bij een concert, zo lijkt het alsof hij bij een concert niet echt zijn best doet om er iets moois van te maken voor ons. Ik vind ook dat de muziekstijl veranderd is. Het is nu meer gericht op het grote publiek, voor het geld denk ik.
  Al met al is dit dus niet mijn favo album.
  Ik was tot vorig jaar ook een hysterische fan, compleet met posters, stickers en shirts, maar omdat het zo lang duurde voor er een nieuw album kwam is de rage een beetje overgegaan. Niet alleen bij mij, maar bij een aanzienlijke hoeveelheid fans heb ik het idee. Kijk op hyves, 2000 leden minder bij de TH hyves. Mijn probleem is dat ik vriendinnen heb waarbij de hype nog lang niet voorbij is en dat ik het gezellig vind om met zn allen naar een concert te gaan en al 2 dagen van te voren voor te deur te gaan liggen, puur voor de sfeer. Ik kom toch achteraan te staan door al het gedrang.
  nou.. dat wilde ik even zeggen.

 14. Anne

  Eindelijk, het album! Ik heb ze natuurlijk de dag van uitgave allebei meteen gekocht, en allebei de deluxe version.
  Ja, het is minder punk dan Schrei, ja de teksten zijn even mooi maar minder uitgebreid dan Zimmer 483, maar even goed als altijd!
  Eerst moest ik wel even wennen aan Automatich/Automatic en Dark side of the sun toen die net uit waren op internet…
  het was nogal, anders dan ik verwacht had ;p
  Maar, ik hoorde al snel weer de diepe teksten, de goede gitaar, bas en drum… nou en toen had ik het weer: TOKIO HOTEL kriebels! :3 ^^]
  ik ga natuurlijk naar Ahoy 23-02! wordt m’n 8ste keer

 15. Meez

  Hier maar weer een mannelijke fan, ja die zijn er duz ook
  Ik had eigenlijk gehoopt dat het een soort ruigere versie van het album SCHREI zou worden, noppes.
  maar goed, vind wel dat de jongens hun best op the CD gedaan hebben, het is wel een lekker album.
  Screamin’ is erg goed, maar Attention(die ze dan bijvoorbeeld weer niet op the CD zetten…) is ook erg goed, en ik vind zoiezo dat Bills engels er erg op vooruit gaat!
  Ach, misschien waren ze gewoon uitgeput?
  Hoop dat the concerten gaaf worden! ga er zeker weer een paar doen
  greetz

 16. ALEX

  Er zijn best mannelijke fans!
  Zie hier en boven
  Ja, Tokio Hotel is goed,
  Nee, (hoop) dat het geen hype is/was
  Ja, ga er weer heen
  “ik heb er nu al heel veel zin in! Nog 110 dagen! ;p
  kusz Anne (16 jaar)”
  Ah, er zijn nog fan meisjes uit de fanbase die er altijd was! 😀

 17. Justme

  nou…
  is was tot vorig jaar een enorme hysterische fan, compleet met hopeloos romantische fantasieverhalen over Georg (ja dat was mijn favoriet)
  Gelukkig is die periode voor bij en ik wil er ook nooit naar terug. Maar de muziek vind ik nog steeds best goed.
  Het nieuwe album is echter complete sheiße en niet de moeite waard denk ik. TH was juist leuk omdat de teksten gevoelig waren en de muziek een beetje rockerig.
  nu zijn ze gewoon lelijke mainstream en een van de drieduizend andere mainstreamers die niet de moeite waard zijn..

 18. Ik vind het wel stom dat er kinderen zijn die zeggen “Wij haten TH” dat vind ik echt vette shit!
  ik bedoel ze mogen hun mening wel hebben maar dan hoef je er nog niet zo over te praten! zeg dan gwn wij vinden th niet zo leukk toch??
  Maar ik ben een TH fan hoor 😉
  Xxx Anoniem ( 11 jaar )

 19. Jmina

  Humanoid is goed.. maar zeker niet even goed als Schrei of Zimmer 483.
  Een beetje teleurgesteld dat ze ook niet meer bij hun eigen sound blijven..
  Maar ik sluit me aan bij de rest: de lyrics zijn nog altijd Tokio Hotel..
  Eerlijk, ik begin er scheit van te krijgen dat tegenwoordig alles om Bill & Tom draait.
  Nog meer dan voorheen –‘
  Die jongens zijn sinds ze voet zetten in Amerika,
  helemaal verloren.
  Je zou eens moeten weten hoe arrogant ze zijn geworden, en hoe ze gene blik waardig gunnen aan hun fans..
  – even vermelden: Ik ben fan! =D –
  Maar Tom & Bill kunnen voor mij het toilet in..

 20. Esmeralda

  Prima…wij zijn er klaar voor Dinsdag is het zover…weer naar een concert..en als je alleen duits wil horen van hun…rij gewoon ff over de grens..zover is het niet!
  Humanoid zal mooier zijn dan 483 en schrei..ik wacht in spanning af. 🙂

 21. Marie

  De media denkt de HELE tijd dat het gedaan is met de Tokio Hotel-hype maar dat is HELEMAAL NIET zo op het internet(facebook,…) leeft het nog net zo fel als in 2008. Maar dat wilt de media natuurlijk niet toegeven + ik vind dat Tom en Bill deze aandacht wel verdienen want zij helpen tenminste mee met de muziek en de teksten te maken enzo terwijl Georg en Gustav terwijl niks doen maar ik vind ook wel dat ze iets meer aandacht mogen verdienen omdat ze zeer goed hun instrument kunnen bespelen!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven