Deathalizer – It Dwells Within (EP)

Deathalizer - It Dwells Within (EP)Zo nu en dan krijg ik wel eens een linkje doorgestuurd van vrienden, die denken dat ze iets hebben gevonden wat mijn muzikale smaak kan waarderen. Helaas word ik daar niet altijd meteen warm van. Deze keer kreeg ik echter een link van een bandje dat opereert aan de andere kant van de grote plas, New York om precies te zijn. Deathalizer noemen ze zichzelf en in hun bio staat vermeld dat zij beginnen waar Metallica en Pantera afhaakten. En dat wekte toch enigszins mijn interesse. Op hun EP It Dwells Within maken ze die stelling in ieder geval waar. Want net als hun Bay Area-helden gaan ze op volle snelheid van start. Opener “The angels fall’s” begint akoestisch maar slaat al snel om in een snelle thrash-klassieker. Als dan zanger Enmanuel Vanderlinder ook nog eens zijn bek open trekt zou je zweren dat je een jonge James Hetfield hoort. Dat is meteen het enige manco van de band, bijster origineel is het allemaal niet. Al zijn de zes nummers op deze zelf geproduceerde EP al van een betere kwaliteit dan bijvoorbeeld Metallica’s laatste. Ook de productie is van een zeer hoge kwaliteit. Er is een goede verhouding gevonden tussen gitaren, drum, bas en vocalen zonder meteen in een muur van geluid te verzuipen. Tekstueel tappen ze ook uit hetzelfde vaatje als hun grote voorbeelden.’I hear the shadows crawling back again/Death breathe ain’t coming from the cold’ wordt in harmonie gezongen op “Crawling back in”. De band zit nog zonder platendeal. Dit ze heeft doen besluiten om deze EP op zijn Radiohead’s te releasen. Geef er voor wat je het waard vindt. Ik stel voor een prijs van rond de 12 euro, dat is ongeveer de helft van wat je voor Death Magnetic betaalt bij de landelijke cdwinkel-keten. Want als James, Lars, Kirk en Robert deze EP te horen krijgen zullen ze zich toch wel even achter hun oren krabben, waarom zij eigenlijk dit niet hebben kunnen maken. En die platendeal zal denk ik ook niet lang op zich laten wachten.


mij=Eigen Beheer

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven