Evangelista – Prince Of Truth

Evangelista - Prince Of TruthKom dacht Carla Bozulich, laat ik het de luisteraar nog onmogelijker maken mijn muziek in een keer te doorgronden. Zo moet het wel ongeveer gegaan zijn. Want was haar vorige cd er al niet een om in de winter zo maar even tussen twee zonnebankkuren door te consumeren, Evangelista‘s Prince Of Truth kun je maar beter helemaal niet opzetten als je zoals ik moeite hebt met de geringe hoeveelheid daglicht die deze tijd van het jaar met zich meebrengt. Alleen al openingssong “The Slayer” maakt een mens bijkans levensmoe. Zo’n abstracte tegen de haren in strijkende song waarin Nels Cline zich van een hele andere kant laat horen dan wanneer hij bij Wilco de gitaar ter hand neemt. In combinatie met de ongemakkelijke stem van Carla en de wringend bonkige drums van Thierry Amar (GY!BE) bezorgt het me rillingen bij beluistering. Gelukkig is het niet alleen maar naargeestige gevoelens opwekkende muziek dat Prince of Truth kenmerkt. Maar ook voor een wat verstilde op het eerste oor zoetere bluesy (fijn orgeltje van Dominic Cramp) track als “I Lay There In Front Of Me Covered In Ice” geldt dat de rillingen je over de rug lopen als je goed luistert naar de huiveringwekkende teksten van de song. Het voelt als een nare versie van Twin Peaks. Zoals “You Are A Jaguar” klinkt als het lastige zusje van Polly dat kwartet met Lydia Lunch. Ongemakkelijk blijft ook op zo’n moment het kernwoord. Met intrigerend iets verder op als goede tweede.


mij=Constellation / Konkurrent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven