Heist – Razorblade Lemonade

Heist - Razorblade LemonadeOmdat het geluid van het Haarlemse Heist op het eerste gehoor sterk doet denken aan Queens of the Stone Age heb ik bij wijze van test het debuutalbum van Heist in een random playlist gezet samen met het debuutalbum van Them Crooked Vultures. En wat valt op? Ten eerste doen beide bands eigenlijk weinig voor elkaar onder, ondanks het feit dat de gemiddelde leeftijd van de TCV’s meer dan het dubbele is van die van de Heisters. Ten tweede blijft de psychedelica van Them Crooked Vultures bij Heist godzijdank achterwege. Ook is Razorblade Lemonade over de gehele linie een stuk strakker en ruiger, met uitzondering van het meer ingetogen “Lies on Display”. Tussen de power en impact van Heist maken de nummers van de TCV’s soms bijna een uitgebluste indruk. Het Engels van de teksten van Heist doet wel wat houterig aan, maar dit is echt het enige minpuntje op dit indrukwekkende album. Van het geweldige geluid tot het fraaie artwork, alles ademt een enorme ambitie en inzet uit. Razorblade Lemonade is een album om heel veel, en vooral heel erg hard, te draaien. Een geweldig debuut!


Mij=Splinters

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven